Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

V.Vasiliauskas dirbs TVF valdyboje, kur atstovaus Šiaurės ir Baltijos šalims

Aštuoni Šiaurės ir Baltijos šalių centriniai bankai patvirtino bendrą sprendimą deleguoti Lietuvos banko valdybos pirmininką Vitą Vasiliauską atstovauti regionui Tarptautinio valiutos fondo (TVF) valdyboje. Pradėjęs eiti TVF vykdomojo direktoriaus pareigas V.Vasiliauskas taps pirmuoju Baltijos šalių atstovu TVF vykdomojoje valdyboje.
Vitas Vasiliauskas
Vitas Vasiliauskas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Vadovaujantis Šiaurės ir Baltijos šalių susitarimu, galimybė teikti savo kandidatą į grupės vykdomojo direktoriaus poziciją šalims suteikiama rotacijos principu.

Šiuo metu galiojantis susitarimas taip pat numato, kad trys Baltijos šalys – Lietuva, Latvija ir Estija – turi teisę siūlyti vieną bendru sutarimu pasirinktą atstovą. Įvertinus sukauptą darbo patirtį, tarptautinio bendradarbiavimo bei vadovavimo įgūdžius, taip pat atsižvelgus į tarptautinės vadovų paieškos paslaugas teikiančios įmonės vertinimus, bendru sutarimu iš penkių svarstytų kandidatų pasirinkta V.Vasiliausko kandidatūra. Šiam teikimui pritarė visos kitos grupės valstybės, kurioms TVF atstovauja jų centriniai bankai.

Pradėjęs eiti pareigas Šiaurės ir Baltijos šalių grupės vykdomasis direktorius tampa ne vienos ar kelių jį pasiūliusių šalių, bet visų aštuonių jo kandidatūrą patvirtinusių valstybių atstovu TVF vykdomojoje valdyboje. Jo misija ir atsakomybė – užtikrinti, kad šių šalių interesams ir suderintoms grupės narių pozicijoms būtų kuo geriau atstovaujama priimant TVF sprendimus. Šiaurės ir Baltijos šalių grupę sudaro aštuonios regiono valstybės: Švedija, Danija, Suomija, Islandija, Norvegija, Estija, Latvija, Lietuva.

Vykdomasis direktorius į šias pareigas skiriamas trejų metų kadencijai.

V.Vasiliauskas darbą TVF vykdomojo direktoriaus pozicijoje pradės 2023 m. sausio mėn. pasibaigus Suomijos atstovo Mika Pösö kadencijai.

Lietuvos centrinio banko vadovas V.Vasiliauskas nuo 2011 m. yra TVF valdytojų valdybos narys.

Lietuvos banko valdybos pirmininku V.Vasiliauskas tapo 2011m. balandžio 16 d.

Antroji V.Vasiliausko kadencija Lietuvos banke baigiasi 2021 m. balandžio 7 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius