-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Berkshire Hathaway“ pažadėjo „Occidental“ 10 mlrd. dolerių prisidėti prie „Anadarko“ pirkimo

Milijardieriaus investuotojo Warreno Buffetto vadovaujama investicinė bendrovė „Berkshire Hathaway“ pažadėjo investuoti 10 mlrd. JAV dolerių į „Occidental Petroleum“, kad padėtų finansuoti konkurentės „Anadarko Petroleum“ perėmimą. Sandoris įvyks su sąlyga, kad „Occidental“ pasieks susitarimą su „Anadarko“ dėl pastarosios įsigijimo ir užbaigs pirkimą, pažymima „Occidental“ pranešime spaudai.
Warrenas Buffettas
Warrenas Buffettas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pagal sutarties sąlygas, „Berkshire Hathaway“ gaus 100 tūkst. „Occidental“ privilegijuotų akcijų, kurių likvidacinė vertė yra 100 tūkst. JAV dolerių už vienetą, o metinės dividendų išmokos siekia 8 procentus.

Be to, W. Buffetto investicinė bendrovė gaus garantiją dėl iki 80 milijonų paprastųjų „Occidental“ akcijų įsigijimo po 62,5 JAV dolerius.

Kiek anksčiau šį mėnesį „Occidental“ stojo į kovą dėl „Anadarko Petroleum“ įsigijimo. Šioje kovoje bendrovė konkuruoja su energijos milžine „Chevron“.

„Occidental“ už vieną „Anadarko“ akciją pasiūlė 38 JAV dolerius grynaisiais pinigais ir po 0,6094 savo akcijos. Šis pasiūlymas yra pelningesnis už panašų „Chevron“ pasiūlymą, pateiktą dviem savaitėmis anksčiau, maždaug 20 procentų.

Atsižvelgiant į „Anadarko“ skolą, sandorio suma sudarys apie 57 mlrd. JAV dolerių. Tuo tarpu „Chevron“ bendrovė įvertino 50 mlrd. JAV dolerių, atsižvelgiant į jos skolą.

Balandžio 29 dieną „Anadarko“ valdyba paskelbė ketinanti derėtis su „Occidental“, nes jos pasiūlymas „gali būti naudingesnis nei anksčiau paskelbto susijungimo su „Chevron“ sąlygos“.

„Visada buvome įsitikinę, kad „Occidental“ užima unikalią poziciją, kad galėtų gauti esminės naudos iš sandorio su „Anadarko“, atsižvelgiant į jos papildantį aktyvų portfelį. Džiaugiamės galėdami gauti finansinę „Berkshire Hathaway“ paramą šiai puikiai progai realizuoti“, – kalbėjo „Occidental“ atstovai.

Antradienį „Occidental“ akcijų kursas smuko 2,9 proc., tuo tarpu „Anadarko“ vertybinių popierių kaina sumažėjo 1 proc., o „Berkshire Hathaway“ – 0,7 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius