-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Berlynas neigia rengiantis „Deutsche Bank“ gelbėjimo planus

Vokietijos finansų ministerija trečiadienį pareiškė, kad vyriausybė „nerengia gelbėjimo planų“ padėti šalies bankui „Deutsche Bank“, ir paneigė anksčiau spaudoje pasirodžiusią informaciją, kad esą su sunkumais susidūrusiam bankui gali būti skirta valstybės pagalba.
„Deutsche Bank“ skyrius Kiolne
„Deutsche Bank“ skyrius Kiolne / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Pranešimas yra klaidingas. Vyriausybė nerengia gelbėjimo planų. Nėra jokio pagrindo tokioms spekuliacijoms“, – pareiškė ministerija.

Kiek anksčiau banko vadovas pareiškė, kad „Deutsche Bank“ nereikia valstybės pagalbos. Valstybės pagalba „nesvarstoma“, pareiškė Johnas Cryanas interviu vokiečių dienraščiui „Bild“.

Pirmadienį banko akcijų kursas krito 7,54 proc. iki rekordinių 10,55 Eur.

„Niekada nebuvau prašęs kanclerės pagalbos“, – pridūrė jis, komentuodamas savaitgalį Vokietijos spaudoje pasirodžiusius pranešimus, jog Angela Merkel atsisakė ateiti į pagalbą „Deutsche Bank“.

Pirmadienį banko akcijų kursas krito 7,54 proc. iki rekordinių 10,55 Eur, o antradienį šiek tiek atsitiesė.

Investuotojus anksčiau šį mėnesį išgąsdino žinia, kad JAV reguliavimo institucijos iš „Deutsche Bank“ dėl jo veiksmų, kurie prisidėjo prie 2008 metų krizės antrinių būsto paskolų hipotekos rinkoje, reikalauja 14 mlrd. JAV dolerių baudos.

„Iš pat pradžių buvo aišku, kad šios sumos mes nemokėsime“, – pareiškė J.Cryanas ir pridūrė, kad „mes tikimės, jog Teisingumo departamentas su mumis elgsis taip pat sąžiningai, kaip ir su JAV bankais“, kurie jiems pareikštas pretenzijas sureguliavo, išmokėję gerokai mažesnes sumas.

Analitikai mano, kad bankui pavyks susiderėti dėl mažesnės baudos, tačiau sako, kad 5,5 mlrd. JAV dolerių, kuriuos bankas yra atsidėjęs savo teisinėms išlaidoms, gali nepakakti.

Tokiu atveju, anot jų, J.Cryanas bus priverstas didinti kapitalą, o dėl to gali sumažėti esamų „Deutsche Bank“ akcijų vertė.

Tuo tarpu banko vadovas dienraščiui pareiškė, jog „kapitalo didinimas šiuo metu nesvarstomas“.

„Esame gerokai sumažinę riziką, su kuria susiduriame, ir turime pakankamą laisvą likvidumą, pakankamai grynųjų pinigų“, – pažymėjo jis.

Kiek daugiau nei metus „ Deutsche Bank“ vadovaujantis J.Cryanas yra pradėjęs esminę banko pertvarką, kurią įgyvendinant iki 2020 metų numatoma Vokietijoje uždaryti 200 skyrių ir visame pasaulyje atleisti beveik 9 tūkst. darbuotojų.

Nuo sausio mėnesio „Deutsche Bank“ akcijos Frankfurto biržoje atpigo daugiau kaip perpus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius