Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Biokuro birža „Baltpool“ didina įstatinį kapitalą

Biokuro birža „Baltpool“ didina savo įstatinį kapitalą 160 tūkst. litų. Nuo šiol jis siekia 634 tūkst. litų. Sprendimą lėmė išaugusios prekybos biržoje apimtys – didesnis įstatinis kapitalas padidins bendrovės finansinį patikimumą ir biržos dalyvių pasitikėjimą.
Mediena
Biokuro birža „Baltpool“ didina įstatinį kapitalą / BFL/Redo Vilimo nuotr.

Kapitalas buvo padidintas bendrovės akcininkų lėšomis. Pakeitimas „Registrų centre“ buvo įregistruotas ketvirtadienį, gruodžio 19 dieną.

„Šiemet atnaujinta prekybos sistema atitiko biokuro pirkėjų ir pardavėjų poreikius, todėl prekyba vyksta vis aktyviau ir sandorių apimtys auga. Vieno iš lapkričio aukcionų rekordinė apyvarta buvo net 1,85 mln. litų. Didinamas kapitalas siunčia žinią biržos dalyviams, kad prekybos sistemos finansiniai pajėgumai ir patikimumas atitinka išaugusias prekybos apimtis“, – sakė Laura Žalaitė, energijos išteklių biržos „Baltpool“ generalinė direktorė.

Paskutinį kartą „Baltpool“ kapitalas 156,6 tūkst. litų buvo didinamas 2011 m. pavasarį. 

„Baltpool“ biokuro biržoje šiuo metu jau veikia 43 biokuro rinkos bendrovės. Lapkritį  „Baltpool“ įvyko 13 sandorių, kurių bendra suma siekė 2,264 mln. litų. Spalio apyvarta buvo 384 tūkst. litų. 

Šių metų rugpjūčio pradžioje biokuro biržoje prasidėjo aukcionai, vykstantys pagal atnaujintą, konkurenciją skatinantį ir rinkos dalyvių poreikius atitinkantį prekybos modelį. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius