Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Biržoje debiutavusi „Coinbase“ pasiekė 100 mlrd. JAV dolerių įvertį

Kriptovaliutų birža „Coinbase“ trečiadienį sėkmingai debiutavo vertybinių popierių biržoje, išnaudodama susidomėjimo bitkoinais ir kitomis virtualiomis valiutomis bangą bei nepaisydama kritikų nerimo dėl galimo burbulo sprogimo.
Kriptovaliutos
Kriptovaliutos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Coinbase“ – pirmoji tik kriptovaliutomis užsiimanti įmonė, patekusi į JAV vertybinių popierių biržą – iškart sulaukė 100 mlrd. JAV dolerių įverčio. Tai daugiau nei „General Motors“ ir „Best Buy“ įvertis ir tik nedaug nusileido „Goldman Sachs“ įvertinimui.

Prekyba „Coinbase“ akcijomis biržoje „Nasdaq“ prasidėjo 381 JAV dolerio už akciją kaina – 52 proc. daugiau nei referencinė kaina, o prekybos sesijos metu akcijų kaina buvo pakilus net iki 429,54 JAV dolerio už akciją.

Maždaug 13 val. Lietuvos laiku akcijų kaina siekė 365,69 JAV dolerio.

„Coinbase“ pasirinko tiesioginį kotiravimą, kuris neleidžia pritraukti naujų lėšų, tačiau esamiems akcininkams – steigėjams, darbuotojams ir seniesiems investuotojams – suteikia galimybę parduoti savo akcijas rinkoje.

Šį metodą debiutui Volstryte pasirinko ir tokios įmonės kaip „Spotify“, „Slack“, „Palantir“ ir „Roblox“.

„Coinbase“ buvo naudingas pastaraisiais metais fiksuotas kvapą gniaužiantis bitkoino kilimas. Per pastaruosius 12 mėnesių kriptovaliutos kaina padidėjo nuo 6,5 tūkst. JAV dolerių iki 64 tūkst. JAV dolerių.

Kitos virtualios valiutos, tokios kaip eteris, „Litecoin“ ar „Stellar Lumens“, taip pat brango, sekdamos bitkoino pėdomis.

„Coinbase“ debiutas – tai „potencialiai reikšmingas kriptografijos pramonės įvykis“, – pažymėjo „Wedbush Securities“ analitikas Danielis Ivesas.

„Coinbase“ yra svarbi kriptovaliutų ekosistemos dalis. Tai barometras, kuris, mūsų manymu, ateinančiais metais rodys vis didesnį bitkoino ir kitų kriptovaliutų populiarumą“, – pridūrė analitikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius