-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Biržos įmonių vadovai nenori būti prižiūrimi

Iš visų akcinių bendrovių, kurių akcijomis prekiaujama „Nasdaq Omx“ Vilniaus biržoje, daugumos generaliniai direktoriai yra ir valdybų nariai arba valdybų pirmininkai. Ekspertų nuomone, kai kuriais atvejais skaidraus įmonių valdymo tai neužtikrina, rašo „Verslo žinios“.
Kaip derinti ir rišti kaklaraištį
Kaip derinti ir rišti kaklaraištį / Shutterstock nuotr.

„Jei vadovas yra ir valdybos narys, savaime tai nėra blogas dalykas. Daugelyje valstybių generaliniai direktoriai yra ir valdybų nariai. Taip užtikrinama, kad valdyba gaus visą reikiamą informaciją apie bendrovę, bendraujama sklandžiau. Šios praktikos neskatinama keisti. Klausimas keliamas dėl tų bendrovių, kuriose tas pats asmuo yra ir vadovas, ir valdybos pirmininkas“, – sakė advokatų kontoros „Valiūnas ir partneriai Ellex“ vadovaujantis partneris Rolandas Valiūnas.

Iš 34 akcinių bendrovių, kurių akcijomis prekiaujama biržoje, 23 bendrovių generaliniai yra ir valdybų nariai arba patys valdyboms vadovauja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius