Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Bitė Lietuva“ skundžia „CPO LT“ dėl neužtikrintos sąžiningos konkurencijos

Telekomunikacijų bendrovė „Bitė Lietuva“ kreipėsi į Ekonomikos ir inovacijų ministeriją, Viešųjų pirkimų tarnybą bei Prezidentūrą ir padavė ieškinį Vilniaus apygardos teismui dėl „CPO LT“ organizuoto centralizuoto pirkimo, kuriuo siekta įsigyti mobiliojo ryšio paslaugas „Lietuvos paštui“.
„Bitė Lietuva“
„Bitė Lietuva“ / Bendrovės nuotr.

Bendrovė kaltina „CPO LT“ neužtikrinus sąžiningos tiekėjų konkurencijos ir sudarius neskaidrias sąlygas pasiūlymams teikti, teigiama „Bitės Lietuvos“ pranešime.

„Bitė Lietuvos“ teigimu, konkurso sąlygos numatė, kad tiekėjai pasiūlymus privalėjo teikti naudojant tik oficialias priemones – per „CPO LT“ elektroninę sistemą. Preliminari pirkimų sutartis taip pat draudė operatoriams teikti neigiamos kainos pasiūlymus, to neleido daryti ir pati sistema.

Vis tik, liepos pabaigoje „Bitė Lietuva“ iš „CPO LT“ sulaukė informacijos apie konkurso rezultatus ir priimtą sprendimą laimėtoju skelbti operatorių, kuris pasiūlė neigiamą kainą.

„Mes iškart kreipėmės į „CPO LT“, nes nei mes, nei kiti konkurso dalyviai teikti neigiamos kainos konkurse negalėjo: to neleido daryti nei preliminari pirkimų sutartis, nei techniniai elektroninio katalogo veikimo parametrai. (...) Esame nustebę ir sunerimę dėl tokių konkurso rezultatų“, – pranešime sakė „Bitės“ vykdomasis direktorius Pranas Kuisys.

„Bet kuriuo atveju, sąžiningos konkurencijos užtikrinimo pareiga buvo iš esmės pažeista, nes vienas iš konkurso dalyvių turėjo išskirtines sąlygas. Tad ir „CPO LT“ priimtas sprendimas šį rinkos dalyvį pripažinti laimėtoju, yra neteisėtas ir nepagrįstas“, – pridūrė jis.

„Bitės Lietuvos“ teigimu, galimybė pateikti neigiamos kainos pasiūlymą sistemoje atsirado tik po sprendimo konkurse priėmimo ir tik po to, kai „Bitė Lietuva“ atkreipė „CPO LT“ dėmesį į techninius katalogo veikimo ribojimus.

„Taigi „CPO LT“, manipuliuodama elektroninio katalogo administratoriaus teisėmis, jau po konkurso procedūrų pakeitė techninius elektroninio katalogo veikimo parametrus. Tokie „CPO LT“ veiksmai leidžia abejoti ne tik pastarojo konkurso, tačiau apskritai visų „CPO LT“ organizuojamų pirkimų skaidrumu“, – tvirtino P.Kuisys.

Apie pažeidimus „Bitė Lietuva“ nedelsiant informavo konkursą organizavusią Centrinę perkančiąją organizaciją, tačiau pastaroji pažeidimų šioje situacijoje neįžvelgė.

„Bitė Lietuva“ teismo prašo sustabdyti atlikto konkurso procedūrą ir neteisėtu pripažinti laimėtojo paskelbimą, tęsti pirkimo procedūras ir priimti naują sprendimą dėl pasiūlymų eilės ir pirkimo laimėtojo rinkimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius