Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

BMGS iš Klaipėdos uosto neatgaus beveik 0,3 mln. eurų

Latvijos statybų įmonei BMGS nepavyko įrodyti, kad Klaipėdos uosto direkcija jai skolinga 273 tūkst. eurų už Vakarų laivų gamyklos naudojamų krantinių remontą, galutinai nusprendė Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT).
Klaipėdos uostas žiemą
Klaipėdos uostas žiemą / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Bendrovė siekė iš direkcijos prisiteisti 1,069 mln. eurų vietoj anksčiau priteistų 796 tūkst. eurų, tačiau LAT atsisakė priimti įmonės skundą.

„Kasacinio skundo argumentais nepagrindžiama, kad apeliacinės instancijos teismas pažeidė jame nurodytas materialiosios ir proceso teisės normas, nukrypo nuo LAT suformuotos teisės aiškinimo ir taikymo praktikos, ir kad šie pažeidimai galėjo turėti įtakos neteisėtai teismo nutarčiai priimti“, – teigiama sausio 26-osios nutartyje.

Bendrovė ginčijo atsiskaitymą už dokų duobės kasimą, naujos dokų inkaravimo sistemos ir geležinkelio įrengimą, krantinių rekonstrukciją, gilinimą ir statybą – šiuos darbus BMGS atliko pagal jungtinės veiklos sutartį kartu su bankrutavusia ir likviduojama „Hidrostatyba“.

Pagal sutarties sąlygas uosto direkcija galėjo sulaikyti 1,069 mln. eurų mokėjimą, jei reikėtų šalinti darbų defektus ar padengti nuostolius. BMGS negavo 330 tūkst. eurų būtent pagal šią sąlygą – šią sumą numatyta pervesti „Hidrostatybai“, kuri dalį sutarties termino buvo atsakinga partnere.

Klaipėdos apygardos teismas pernai sausį BMGS priteisė 738 tūkst. eurų, tačiau sprendimą Latvijos bendrovė skundė ir reikalavo papildomų 330 tūkst. eurų. Apeliacinis teismas pernai spalį nusprendė, kad direkcija turi sumokėti 796 tūkst. eurų.

Jungtinės veiklos sutarties pagrindu nuo 2016 metų veikusios BMGS ir „Hidrostatyba“ 2017-ųjų kovą laimėjo per 27 mln. eurų vertės konkursą dėl krantinių, kurias naudoja Vakarų laivų gamykla, rekonstrukcijos. BMGS atsakinga partnere tapo 2019 metų lapkritį, „Hidrostatybai“ 2020 metų spalį iškelta bankroto byla.

Teismuose šiuo metu nagrinėjamas ne vienas ginčas dėl to, kam turėtų būti pervesti pinigai už jungtinės veiklos sutarties pagrindu atliktus darbus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius