Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Boeing“ nukėlė gamyklų Vašingtono valstijoje veiklos atnaujinimą neribotam laikui

JAV orlaivių gamintoja „Boeing“ pranešė, kad dėl koronaviruso pandemijos neribotam laikui pratęsė Vašingtono valstijoje esančių gamyklų uždarymą.
Asociatyvi nuotrauka: „Boeing“
Asociatyvi nuotrauka: „Boeing“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Boeing

Bendrovė jau sustabdė gamybą netoli Siatlo esančioje gamykloje, kur gaminami tolimųjų maršrutų orlaiviai 777 bei kiti modeliai, praėjusį mėnesį paskelbusi apie gamyklos sustabdymą dviem savaitėms.

Be to, uždraudus eksploatuoti modelį „737 MAX“, bendrovė taip pat uždarė savo didelę gamyklą prie Mozės ežero.

„Boeing“ sekmadienį pranešė, kad gamyklos uždaromos neribotam laikui, siekiant apsaugoti darbuotojus nuo COVID-19 – virusas jau pareikalavo vieno darbuotojo gyvybės iš bendrovės gamyklos Everete.

„Mūsų darbuotojų, jų šeimų ir bendruomenės sveikata ir saugumas yra mūsų bendras prioritetas“, – pranešime teigė „Boeing“ komercinių lėktuvų skyriaus prezidentas Stanas Dealas.

„Boeing“ jau prieš koronaviruso pandemiją susidūrė su didžiulėmis problemomis, susijusiomis su „737 MAX“ modelio orlaiviais, kai du lėktuvai pateko į mirtinas katastrofas.

Visgi pandemija dar labiau paveikė bendrovės perspektyvas, nes dauguma komercinių oro kelionių buvo sustabdytos, o pagrindiniai vežėjai kovoja dėl išlikimo.

Su dviem krizėmis susidūrusi bendrovė mėgina gauti daugiau nei 60 mlrd. JAV dolerių iš valstybės paramos aviacijos ir kosmoso pramonei.

Ketvirtadienį „Boeing“ paskelbė apie savanorišką darbuotojų išėjimo iš darbo planą ir tikisi, kad „keli tūkstančiai darbuotojų“ sutiks gauti išeitinę išmoką arba išeis į pensiją.

Šiuo metu „Boeing“ Vašingtono valstijoje turi apie 70 tūkst. darbuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius