Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bombos Kyjive kliudė lietuvių valdomą prekybos centrą: sugriautas sporto klubas, apgadintas biuras

Naktį nuo bombardavimo Kyjive nukentėjo lietuvių valdomas prekybos centras „Retroville“ – buvo visiškai sugriautas sporto klubas, apgadintas biuras, tačiau tikimasi, kad ateityje prekybos centrą bus galima atidaryti.

Kaip 15min sakė įmonės „BT Invest“, kuri Kyjive vysto prekybos tinklą „Novus“ bei minėtą „Retroville“, atstovas Gintautas Pavalkis, panašu, jog raketos pataikė į priestatą, kuriame buvo sporto klubas su baseinu.

„To priestato jau visiškai nebėra, jis pavirto į dulkes. Taip pat sprogimo banga gana smarkiai apgadino biuro pastatą, kuris yra suintegruotas su pačiu prekybos centru. Apgadintas ir įėjimas į prekybos centrą“, – 15min sakė G.Pavalkis.

Kaip rašo Ukrainos naujienų agentūra „Unian“ , bombardavimo metu žuvo mažiausiai 8 žmonės.

Tuo metu BBC skelbė, jog keli 10 aukštų pastato aukštai po išpuolio liepsnojo dar kelias valandas.

Visgi G.Pavalkis teigė, kad nors prekybos centras ir pagrindinė jo dalis yra pažeista, struktūrinių pažeidimų nėra.

„Stiklai išdužę, nukritusios kažkokios dekoracijos, pribėgę vandens. Bet jeigu baigtųsi šitas karas labai greitai, tai be ganėtinai didelių investicijų atidarytume jį vėl“, – nurodė pašnekovas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kyjive subombarduotas lietuvių valdomas prekybos centras „Retroville“
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kyjive subombarduotas lietuvių valdomas prekybos centras „Retroville“

Kalbėdamas apie prekybos tinklą „Novus“, jis nurodė, kad šiuo metu veikia 60 parduotuvių iš 90. Kovo 4 dieną, kaip anksčiau rašė 15min, veikė apie 70. Anot G.Pavalkio, sudėtinga jas atidaryti tiek dėl karo veiksmų, tiek dėl logistinės situacijos. O dvi parduotuvės, esančios Vakarų Kyjive, Bučios ir Irpenės regionuose, yra apgriautos.

„Daugelis darbuotojų slepiasi, judėjimas po Kyjivą labai sudėtingas. Jeigu anksčiau galėjai nuvažiuoti į darbą, į kitą miesto pusę, dabar tas beveik neįmanoma. Kuo toliau, tuo mažiau turime kontaktų su darbuotojais. Anksčiau būdavo, kad žinojome, kur yra ketvirtadalis žmonių, dabar turime žinių apie daugiau nei pusę. Iš viso dirba apie ketvirtadalis. Kiti pabėgę, yra slėptuvėse, su vaikais, kaimuose, su tėvais. Tikrai nereikalaujame tų žmonių grįžti į darbą“, – dabartinę situaciją nupasakojo G.Pavalkis.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kyjive subombarduotas lietuvių valdomas prekybos centras „Retroville“
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kyjive subombarduotas lietuvių valdomas prekybos centras „Retroville“

Prekės šiuo metu tiekiamos iš Vakarų Ukrainos, ten veikia ir gamyklos. Taip pat prekių atsivežama iš Lenkijos.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Gintautas Pavalkis
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Gintautas Pavalkis

„Nutraukti veiklos tikrai nenorime, tikslas yra išgyventi, sulaukti kažkokios ateities, kur būtų ne tik mūšiai. Bandome išgyventi, tikimės, kad karas baigsis“, – sakė jis.

„Retroville“ buvo atidarytas 2020 m. Jame veikė parduotuvės, restoranai, sporto klubas su 25 metrų ilgio baseinu, kino teatras „Multiplex“. Bendras jo plotas siekė apie 119 tūkst. kv metrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius