-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Bomin Linde LNG“ investuos į bunkeriavimo laivą Klaipėdos SGD terminale

Viena pasaulinės suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) rinkos lyderių, Vokietijos SGD tiekėja „Bomin Linde LNG“ ketina investuoti į bunkeriavimo laivą, kuris nuo 2017 metų veiktų Klaipėdos uoste, rašo „Verslo žinios“.
Eurai
Eurai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Planuojame pirkti didelius kiekius dujų, tanklaiviais jos bus atplukdomos į didįjį Klaipėdos SGD terminalą, o vėliau skirstomos per antžeminę SGD paskirstymo stotį. Prioritetą teiksime SGD, kaip jūrinio kuro, tiekimui, dujomis taip pat aprūpinsime mažus SGD terminalus Hamburge, Stokholme ir kitur, o automobilių cisternomis tieksime į žemyninę dalį. Tai itin perspektyvu Latvijoje ir Lenkijoje“, – dienraščiui sakė „Bomin Linde LNG“ pardavimo ir verslo plėtros direktorius Benjaminas Janke.

Anot jo, bunkeriavimo laivas veiklą pradėtų 2017 metais, kai bus pastatyta „Klaipėdos naftos“ SGD paskirstymo stotis. Laivas talpintų 6,5 tūkst. kubų dujų.

„Bomin Linde LNG“ ir „Bomin Linde LNG“ šiemet vasarį pasirašė savitarpio supratimo memorandumą dėl SGD, kaip laivų kuro, rinkos bei infrastruktūros plėtros.

„Klaipėdos nafta“ šių metų sausį pradėjo komercinę SGD terminalo veiklą ir statys antžeminę SGD paskirstymo stotį bei teiks SGD bunkeriavimo, dujų krovos į sunkvežimius paslaugas Baltijos šalių bei Lenkijos klientams.

Hamburgo bendrovė „Bomin Linde LNG“ yra bendros įmonės „Linde ir Mabanaft“, kuri yra „Marquard & Bahls“ antrinė įmonė, dalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius