Dabar populiaru
Publikuota: 2015 vasario 8d. 11:08

„Boom! Burgers“ savininkė Dovilė Saldienė pasakoja, kuo ypatingas mėsainis už 9 eurus

Dovilė Saldienė
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr. / Dovilė Saldienė

Restorano „Boom! Burgers“ savininkė Dovilė Saldienė kartais mėsainiu maitina ir savo ketverių metų dukterį. Tai – sveikas greitas maistas, 15min.lt pasakojo moteris. Kokybės norisi pasižiūrėjus ir į mėsainių kainas – brangiausias jų restorane kainuoja 8,95 euro, neįskaičiavus bulvyčių, gėrimo ar padažų. Portalui D.Saldienė pasakojo apie jos restorane kepamus mėsainius ir žmones, kurie juos valgo.

Finansų ir draudimo matematiką studijavusiai D.Saldienei dar nėra trisdešimties, o ji jau daugiau nei pusmetį vadovauja restoranui Vilniuje, kurį įkūrė kartu su vyru. Pora augina du vaikus, vyras turi su restoranu nesusijusį darbą, o D.Saldienė kasdien sukasi Gedimino prospekte esančiame „Boom! Burgers”.

Mėsainis nėra nesveikas maistas

Ji pasakojo, kad visai neseniai jos ketverių metų duktė suvalgė pusę mėsainio ir išreiškė norą kitą dieną suvalgyti jo dar. D.Saldienė tikina – teiginys, kad mėsainis yra nesveikas maistas, yra stereotipas.

Aš nematau problemos duoti tokio maisto savo vaikui kartą per dvi savaites, – sakė D.Saldienė.

„Jeigu žiūrėtume į lietuvišką virtuvę, tai cepelinai, kugelis nėra sveikas maistas. Mūsų mėsa yra tikrai aukštos, geros kokybės, bandelės yra šviežiai vežtos, šviežios daržovės. Tai nėra maistas, kurį reikėtų valgyti kiekvieną dieną, nes jis turi daug kalorijų. Bet aš nematau problemos duoti tokio maisto savo vaikui kartą per dvi savaites“, – pasakojo D.Saldienė.

O kokybė kainuoja. Už eurą ar kelis šiame restorane mėsainio negausi. Brangiausias jų kainuoja 8,95 euro, pigiausias – 5,5 euro. Tačiau mėsainiai – dideli, o mėsa, kaip pasakojo D.Saldienė – ypatinga. Jautieną restoranas vežasi iš Airijos. Tam, kad galėtų nusipirkti juodojo buliaus mėsos, D.Saldienei su vyru teko įsigyti dalinę franšizę.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Restorane
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Restorane

Jauna šeima užsienyje praleido 3,5 metų – pirmiausia gyveno Norvegijoje, kur gimė jų pirmas vaikas, tada persikraustė į Londoną, dar vėliau – į Bulgariją. Čia gimė ne tik antroji poros atžala, bet ir idėja atidaryti restoraną Vilniuje.

„Gimė antras vaikas, pradėjome beveik kiekvieną savaitę vaikščioti į „Boom! Burgers“ Bulgarijoje. Taip susiklostė, kad vyras susipažino su restorano savininku. Kadangi mes su vyru nesame susiję su virtuve, pasirinkome franšizę – mums labai patiko ta koncepcija. Franšizė suteikė galimybę gauti geros, tikros airiškos black angus (juodojo buliaus) mėsos, nes restorano Bulgarijoje savininkas turi asmeninių kontaktų Airijoje“, – pasakojo D.Saldienė.

Mėsos iš Airijos restoranas nusiperka tiek, kad užtektų mėnesiui.

Svarbu, kad bulius nejaustų streso

Lietuvoje tokios mėsos kol kas gauti sunku, nes juodieji buliai auginti pas mus pradėti neseniai, pasakojo D.Saldienė. Pasak jos, mėsos kokybė priklauso nuo to, kuo gyvūnas yra maitinamas, kiek laiko per parą jis vaikšto ir guli, nes skirtingai formuojasi raumuo ir riebalinis audinys. Be to,  svarbu yra tai, kaip jis nužudomas.

„Juodasis bulius eina ratu aptvare tamsoje ir tam tikru metu jam yra duriama į kaktą. Tai yra svarbu dėl to, kad nespėtų išsiskirti adrenalinas ir mėsa būtų minkštesnė. Dar labai svarbu, kurioje vietoje yra padaromas pjūvis kraujui ištekėti, per kiek laiko tas kraujas išbėga.

Paskui ta mėsa yra brandinama. Brandinimo būdai yra du – sausas arba šlapias. Mūsų yra pastarasis. Tas mėsos gabalas dedamas į vakuumą ir savo sultyse būna tam tikrą laiką. Sausai brandinta mėsa turi aštresnį jautienos skonį, o šlapiai brandinta yra sultingesnė“, – pasakojo D.Saldienė.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Restorane
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Restorane

Ji pasakojo, kad kai kurie klientai skundžiasi per šlapia mėsa. 

„Mes būtent ir norime pasiūlyti tokią mėsą – siūlome ir vidutiniškai keptą mėsą, nes kai tu ją visiškai iškepi, ji praranda skonio savybes“, – pasakojo D.Saldienė.

Su airiška jautiena ji siūlo penkis mėsainius – klasikinį, klasikinį su pasirinktu sūriu, su jautiena ir plėšyta kiauliena, mėsainį su sūriu ir traškia jautienos šonine bei mėsainį su jautienos filė. Pastarasis ir yra brangiausias – kainuoja beveik 9 eurus.

Tačiau klientų esą netrūksta, tik vasaros pabaiga buvo ramesnė, nes žmonės laiką leido ne Vilniuje, o vyko į festivalius.

Nuolaidų kuponų nesiūlo

Jokių įprastų kuponų su nuolaidų pasiūlymais „Boom! Burgers“ nesiūlo – parduoda mėsainius 10 proc. pigiau tik nuolatiniams savo klientams.

„Pasitaiko ir rusų, baltarusių, nemažai italų užsuka, danų, olandų, tikrai nemažai amerikiečių. Ne kartą esame girdėję atsiliepimų, pavyzdžiui, vienas amerikietis sakė, kad, jeigu atsidarytume Niujorke, tai būtume populiari vieta.

Jeigu galime lygintis su amerikiečiais, vadinasi, darome kažką teisingai. Vienas garbaus amžiaus JAV ambasados darbuotojas irgi sakė, kad pagaliau Vilniuje turi vietą, kur gali paragauti tikrų mėsainių. Pastovus klientas yra pastoriaus šeimyna – jie ir su draugais ateina, ir su vaikais“, – pasakojo moteris.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Restorane
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Restorane

Į jos restoraną dažniausia renkasi kiek vyresni žmonės, turintys pinigų, keliaujantys.

„Jiems svarbu, ką jie valgo. Mūsų burgeriai yra amerikietiško stiliaus. Mėsa vienareikšmiškai yra svarbiausia dalis. Mes, nenorėdami jos užgožti, nededame jokių prieskonių, tik prieš kepant ant mėsos paplotėlio yra dedamas žiupsnis druskos ir pipirų. Ir viskas. Norime, kad jaustųsi ta mėsa, nededame per daug padažų, užpilų dėl to“, – kalbėjo D.Saldienė.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Dovilė Saldienė
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Dovilė Saldienė

Ji su vyru galvoja ir apie antrą restoraną, tačiau atidaryti jo neskubės.

„Minčių apie antrą restoraną turime, bet nenorime skubėti, nes reikia bent metus išdirbti, kad suvoktume iki galo, ką norime daryti, kaip norime atrodyti. Be to, dar ne visi žmonės mus atrado. Vis dar investuojame. Metai yra tas laikas, kai vis investuoji. O kiekvienas pakrutinimas brangiai kainuoja. Kad vieta įsivažiuotų, vis tiek reikia kokių trejų metų“, – pasakojo moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Aktualu

Žemės ūkio ministerijos darbuotojai šimtmetį atšventė su šokiais ir alkoholiu

Lapkričio TOP 13: knygų antplūdis artėjant šventėms.

Aktualu

Avarijoje prie Balėnų kaimo aštuonmetį mirtinai sužalojo Mažeikių tarybos narys Sigitas Kaktys

Vardai

„Atspėk, kas dėžėje“ premjera: tokių Monikų dar nematėte – iš baimės net drebėjo rankos

Erikos istorija

Aktualu

Avarijos remontuojamame Panevėžio aplinkkelyje tęsiasi: į žiedo vidurį įlėkė lenkas ir latvis

Aktualu

Suprasti akimirksniu: 15min atsako į svarbiausius klausimus apie prezidento rinkimus

Sportas

Tautų lyga: Kroatijos rinktinė išplėšė fantastišką pergalę prieš Ispaniją

Verslas

Lietuvio emigracija Suomijoje truko pusdienį: darbdavys mini „netipinę situaciją“

N-18 Aktualu

Lukiškių prižiūrėtojus fekalijomis apipylęs žudikas žagintojas pats tapo nukentėjusiuoju

Aktualu

Koks „Brexito“ likimas palankiausias Didžiosios Britanijos lietuviams?

Gazas

Kodėl žmonės XIX a. taip bijojo greičio: mitai apie iškritusias gimdas ir ištirpusius kūnus

24sek

K.Pangosas: apie svarbiausią Šaro pamoką, nustebinusius katalonus ir stiprų „Žalgirį“

Aktualu

Theresa May atmeta galimybę rengti antrą referendumą dėl „Brexit“

24sek

Antanas Guoga apie „Ryto“ skandalus: „Praeities šešėliai persekioja klubą“

Vardai

Iglė per gimtadienį scenoje sulaukusi 4 kilogramus sveriančio S.Prūsaičio siurprizo neteko žado

Vardai

Internete žaibiškai pasklidusi parodija Karolinos Meschino nė kiek neįžeidė: „Nauda abipusė“

Sportas

Anglijos rinktinė sutriuškino JAV ir atsisveikino su legendiniu Wayne'u Rooney

Gyvenimas

Gatvės fotografo V.Alesiaus patarimai mėgstantiems darytis asmenukes

15min eksperimentas Gazas

15min/Gazas patikrino: ką naktį mato vairuotojas, jei pėsčiasis eina su „tautine apranga“

Naujienos

Aktualu

Žemės ūkio ministerijos darbuotojai šimtmetį atšventė su šokiais ir alkoholiu

Lapkričio TOP 13: knygų antplūdis artėjant šventėms.

Aktualu

Avarijoje prie Balėnų kaimo aštuonmetį mirtinai sužalojo Mažeikių tarybos narys Sigitas Kaktys

Vardai

„Atspėk, kas dėžėje“ premjera: tokių Monikų dar nematėte – iš baimės net drebėjo rankos

Erikos istorija

Aktualu

Avarijos remontuojamame Panevėžio aplinkkelyje tęsiasi: į žiedo vidurį įlėkė lenkas ir latvis

Aktualu

Suprasti akimirksniu: 15min atsako į svarbiausius klausimus apie prezidento rinkimus

Sportas

Tautų lyga: Kroatijos rinktinė išplėšė fantastišką pergalę prieš Ispaniją

Verslas

Lietuvio emigracija Suomijoje truko pusdienį: darbdavys mini „netipinę situaciją“

N-18 Aktualu

Lukiškių prižiūrėtojus fekalijomis apipylęs žudikas žagintojas pats tapo nukentėjusiuoju

Aktualu

Koks „Brexito“ likimas palankiausias Didžiosios Britanijos lietuviams?

Gazas

Kodėl žmonės XIX a. taip bijojo greičio: mitai apie iškritusias gimdas ir ištirpusius kūnus

24sek

K.Pangosas: apie svarbiausią Šaro pamoką, nustebinusius katalonus ir stiprų „Žalgirį“

Aktualu

Theresa May atmeta galimybę rengti antrą referendumą dėl „Brexit“

24sek

Antanas Guoga apie „Ryto“ skandalus: „Praeities šešėliai persekioja klubą“

Vardai

Iglė per gimtadienį scenoje sulaukusi 4 kilogramus sveriančio S.Prūsaičio siurprizo neteko žado

Vardai

Internete žaibiškai pasklidusi parodija Karolinos Meschino nė kiek neįžeidė: „Nauda abipusė“

Sportas

Anglijos rinktinė sutriuškino JAV ir atsisveikino su legendiniu Wayne'u Rooney

Gyvenimas

Gatvės fotografo V.Alesiaus patarimai mėgstantiems darytis asmenukes

15min eksperimentas Gazas

15min/Gazas patikrino: ką naktį mato vairuotojas, jei pėsčiasis eina su „tautine apranga“

Vardai

Ypatingos

07:22
06:20

Gera keliauti kartu

Ko reikia šiuolaikiniam pirkėjui?

Sveikata

Mamos prieš meningokoką

Būk nesustabdoma

Parašykite atsiliepimą apie VERSLO rubriką