Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

„BRAITIN“ fondas į VMG grupės baldų gamyklą Akmenėje investuoja 9,5 milijono eurų

Praėjusių metų pabaigoje turto valdymo bendrovės „BRAITIN“ įkurtas investicijų į industrinį NT fondas „Baltic Industrial Real Estate Fund I“ (BIREF I) į baldų fabriko projektą investuoja 9,5 mln. eurų. Fondo lėšomis Akmenėje pastatytas gamyklos pastatas bus nuomojamas tarptautinės investicinės kompanijos VMG grupė įmonei „VMG Akmenės baldai“, rašoma pranešime spaudai.
Baldų gamykla
Baldų gamykla / Asmeninio archyvo nuotr.

„BRAITIN“, įvertinusi industrinio nekilnojamojo turto rinkos perspektyvas, informuotiesiems investuotojams skirto fondo taisykles Lietuvos banke įregistravo praėjusių metų lapkritį ir per porą mėnesių pritraukė planuotus 9,5 mln. eurų iš 17 privačių investuotojų.

„Lietuvos baldų ir medienos sektorius yra tas, kuris sukuria penktadalį šalies eksporto, yra imlus inovacijoms, brandus ir, kaip paaiškėjo, atsparus įvairaus pobūdžio krizėms. Baldų gamyba domėjomės ne vienerius metus, todėl atsiradus proga investuoti kartu su VMG grupe – nedvejojome“, — įsitikinęs „BRAITIN“ partneris Rytis Davidovičius.

Statomoje gamykloje bus plėtojama korpusinių baldų gamybos veikla. Viso, investicijos į naująjį baldų gamybos fabriką sieks apie 76 mln. eurų, jame bus sukurta apie 500 naujų darbo vietų.

„Ši strateginė investicija į naujos korpusinių baldų gamyklos nekilnojamąjį turtą mums svarbi, kadangi leis sutelkti dėmesį į inovacijas, konkurencingumo didinimą ir naujų darbo vietų kūrimą“, – teigia investuotojas, VMG grupės vienintelis akcininkas Sigitas Paulauskas.

Kompanija Akmenės LEZ praėjusiais metais pristatė didžiausią plyno lauko investiciją – VMG grupė atidarė vieną galingiausių Europoje medienos drožlių plokščių gamyklą, į kurią investuota 146 mln. eurų ir sukurta 140 darbo vietų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje