Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bręsta sandoris saldumynų rinkoje: „Vilniaus pergalė“ nori įsigyti „Naujosios Rūtos“ gamyklą

„Vilniaus pergalė“ antradienį sutarė, dėl koncernui „Achemos grupė“ priklausančios įmonės „Naujoji Rūta“ pirkimo po to, kai sandorį įgyvendinti leis Konkurencijos taryba, skelbiama pranešime spaudai.
Prekybos centras
Prekybos centras / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Vilniaus pergalė“ antradienį sutarė, dėl koncernui „Achemos grupė“ priklausančios įmonės „Naujoji Rūta“ pirkimo po to, kai sandorį įgyvendinti leis Konkurencijos taryba, skelbiama pranešime spaudai.

"Vilniaus pergalę" netiesiogiai valdo verslininkas Vladas Numavičius.

Antradienį sutarta, jog sandoris bus baigtas, gavus Konkurencijos tarybos leidimą, pranešė bendrovės.

Bendrovė „Vilniaus pergalė“ įmonę „Naujoji Rūta“ ketina įsigyti didindama veiklos pajėgumus ir eksporto apimtis, o viena didžiausių įmonių grupių Lietuvoje – koncernas „Achemos grupė“ konditerijos gaminių verslą parduoda, siekdama toliau optimizuoti savo verslų portfelį ir sutelkti dėmesį į turimas strategines veiklas.

„Siekiame koncentruoti grupės valdomų verslų profilį ir sutelkti investicijas daugiau į strategines veiklas tokias kaip chemijos pramonė, agroverslas, energetika, uosto krova ir kt. Todėl vadybiniai ir finansiniai resursai nukreipiami į koncerno strategines kryptis, kuriose matome didžiausią augimo potencialą bei sinergiją su kitomis grupės įmonėmis“, – sako koncerno „Achemos grupė“ generalinis direktorius Linas Sabaliauskas.

Bendrovės „Vilniaus pergalė“ generalinis direktorius Rolandas Jančeris sako, kad gamyklos įsigijimas yra natūralus žingsnis.

„Praėjusiais metais eksporto rinkose augome 28 proc. Šiuo metu savo produkciją eksportuojame į 35 pasaulio šalis – tarp jų į tokias rinkas kaip JAV, Kanada ar Pietų Afrikos Respublika. Šiuo įsigijimu pirmiausiai siekiame praplėsti veiklos apimtis, kad galėtume patenkinti visų rinkų, kuriuose vykdome veiklą poreikius“, – sako R. Jančeris.

Bendrovė „Naujoji Rūta“ pernai pagamino daugiau nei 2 tūkst. tonų produkcijos. Įmonės pajamos praėjusiais metais siekė 4,46 mln. eurų. Bendrovė veikia nuo 1993 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius