Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britanijoje trijų BMW gamyklų darbuotojai pradėjo 24 valandų streiką

Trijų Didžiojoje Britanijoje veikiančių Vokietijos automobilių gamybos kompanijos BMW gamyklų darbuotojai trečiadienį pradėjo 24 valandų streiką dėl siūlomų pensijų sistemos pakeitimų. Naujų streikų žadama rengti ir per ateinančias penkias savaites.
BMW gamykla
BMW gamykla / Gamintojo nuotr.

„Unite“ profsąjungai priklausantys darbuotojai trečiadienį piketavo prie gamyklų Pietų Anglijoje esančių Koulio ir Svindono gamyklų bei šalies centrinėje dalyje esančios Hems Holo gamyklos.

„Unite“ perspėjo, kad dėl protestų, susijusių su planais nutraukti darbuotojų pensijų programą, kuri Britanijoje palies maždaug 5000 žmonių, gali sutrikti „Mini“ automobilių ir automobilių variklių gamyba.

BMW ketina keisti pensijos skaičiavimo sistemą ir ją susieti su pensijų fondo rezultatais akcijų rinkoje, o ne su darbuotojo atlyginimu. Bendrovė dar pernai pranešė tokius pakeitimus ketinanti įgyvendinti gegužės 31 d.

Bendrovė pareiškė apgailestaujanti dėl streikų ir tikisi surengti naujų derybų. Dabartinę pensijų sistemą ji pavadino netvaria ir finansiškai neprieinama tiek darbuotojams, tiek ir įmonei“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius