Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Būna ir taip: ginklų gamintojo „Smith & Wesson“ akcijų turinčios vienuolės padavė bendrovę į teismą

Antradienį grupė katalikių vienuolių padavė į teismą bendrovės „Smith & Wesson“ valdybą, siekdamos priversti ginklų gamintoją atsisakyti masinių šaudymų JAV metu naudotų automatinių šautuvų AR-15 gamybos, rinkodaros ir pardavimo, rašo „Reuters“.
Dvi vienuolės
Dvi vienuolės / Shutterstock nuotr.

Nevados valstijos teismui pateiktame ieškinyje vienuolės teigia, kad „Smith & Wesson“ direktoriai ir vyresnioji vadovybė, tyčia pažeisdami federalinius, valstijų ir vietos įstatymus ir nereaguodami į ieškinius dėl masinių šaudynių, sukėlė bendrovei didelę atsakomybę.

„Šių šautuvų paskirtis yra tik masinės žudynės“, – sakoma vienuolių pareiškime.

AR-15 tipo automatiniai šautuvai buvo naudojami per daugelį masinių šaudynių Jungtinėse Valstijose.

Grupė vienuolių pateikė ieškinį kaip „Smith & Wesson“ akcininkės, t. y. pateikė vadinamąjį išvestinį ieškinį.

Tokiais ieškiniais siekiama patraukti įmonių valdybas atsakomybėn už jų pareigų akcininkams pažeidimus, nors teismai paprastai nustato, kad valdybos yra apsaugotos nuo ieškinių dėl gera valia padarytų sprendimų.

Jei ieškinys būtų patenkintas, bendrovės direktoriai būtų atsakingi už visas išlaidas, susijusias su tariamai neteisėta prekyba šautuvais, o visa žala būtų priteista pačiai „Smith & Wesson“ kompanijai, o ne ieškovams, rašo „Reuters“.

Daugelį metų ginklų gamintojai turėjo platų imunitetą nuo atsakomybės už masines šaudynes dėl 2005 m. JAV priimto įstatymo, vadinamo Teisėtos prekybos ginklais apsaugos įstatymu.

Tačiau praėjusiais metais konkuruojanti kita ginklų gamintoja „Remington“ sutiko sumokėti 73 mln. JAV dolerių, kad patenkintų 2012 m. šaudynių Konektikuto Sandi Huko pradinėje mokykloje aukų šeimų ieškinius, o tai paskatino kitus asmenis bylinėtis dėl masinių šaudynių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius