Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Būsimas celiuliozės fabrikas Estijoje gali daryti įtaką medienos rinkai Lietuvoje

Šiuo metu projektuojamas celiuliozės fabrikas gali padaryti didelę įtaką medienos perdirbimo rinkai visame regione ir Lietuvoje, rašo „Verslo žinios“.
Rąstai
Rąstai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Tai iš tiesų sudėtingas ir kompleksinis projektas, kurio įgyvendinimui turi įtakos ne tik ekonominiai, bet ir politiniai veiksniai. Kol kas apie Estijoje planuojamą medienos perdirbimo gamyklą žinome pernelyg mažai, kad galėtume vertinti jos poveikį Lietuvai ar visam Baltijos regionui. Juolab kad nėra aiški projekto vieta, nerasta investuotojų“, – kalbėjo koncerno SBA viceprezidentas Egidijus Valentinavičius.

Praėjusią savaitę Estijos investuotojų grupė pranešė apie planus iki 2022 metų pastatyti didelio pajėgumo medienos perdirbimo gamyklą. Privačių miškų savininkų asociacijos direktorius Aidas Pivoriūnas teigė, jog įtaka Lietuvos medienos rinkai priklausys nuo to, kokią medienos žaliavą naujajame fabrike naudos estai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius