Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs „Lietuvos energijos“ vadovas Dalius Misiūnas tapo SBA viceprezidentu

Dalius Misiūnas prisijungė prie koncerno SBA vadovų komandos ir nuo 2017 m. spalio 11 d. tapo koncerno viceprezidentu. D.Misiūnas dalyvaus koncerno įmonių valdyme, o viena iš svarbiausių D.Misiūno užduočių bus naujų verslo krypčių vystymas, rašoma spaudai išplatintame pranešime.
Dalius Misiūnas
Dalius Misiūnas / Asmeninio archyvo nuotr.

„Vertiname Daliaus patirtį sėkmingai vadovaujant vienai didžiausių Lietuvos verslo įmonių, – sako Arūnas Martinkevičius, koncerno SBA prezidentas. Jei nori sukurti kažką tvaraus ir ilgalaikio, turi turėti patikimą pamatą plėtrai ir ypač – ryžtingus ir ambicingus žmones, kuriuos pirmyn veda tos pačios vertybės ir drąsi ateities vizija.“

„Džiaugiuosi prisijungdamas prie SBA ir galimybe panaudoti sukauptą patirtį įgyvendinant ambicingus ateities planus. Koncerno įmonių inovacijų kultūra ir siekis vystyti verslą orientuojantis į pasaulines rinkas man yra įkvepiantis iššūkis. Ateinu į stiprią komandą, su kuria, jaučiu, galime daug nuveikti,“ – sakė Dalius Misiūnas.

Dalius Misiūnas yra buvęs valstybės valdomos energetikos grupės „Lietuvos energija“ vadovas. Apie pasitraukimą iš „Lietuvos energijos“ D.Misiūnas pranešė po to, kai Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjo tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo, atskleidžiant Finansų ministerijai pateiktą įslaptintą informaciją apie vieną iš kandidatų į „Lietuvos energijos“ stebėtojų tarybą. BNS žiniomis, atrankos metu teisėsaugos „filtro“ nepraėjo buvęs grupės stebėtojų tarybos pirmininkas verslininkas Šarūnas Kliokys.

Rugsėjo pradžioje STT kaip liudytojus apklausė D.Misiūną, Finansų ministerijos vyriausiąją patarėją Agną Bagočiutę, kitus „Lietuvos energijos“ vadovus.

SBA jungia 26 įmones, tarp jų yra „Klaipėdos baldai“, „Šilutės baldai“, „Visagino linija“, „Germanika“, „Kauno baldai“, „Utenos trikotažas“, „Šatrija“, nekilnojamojo turto grupė „Urban Inventors“.

Koncernas pernai uždirbo 21,2 mln. eurų audituoto konsoliduoto grynojo pelno – 36 proc. daugiau nei 2015 metais, kai jis buvo 15,6 mln. eurų. Koncerno konsoliduotos pajamos pernai buvo 313,8 mln. eurų – 5,9 proc. mažiau nei 2015-aisiais, kai jos siekė 333 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius