Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs „McDonald's“ vadovas kovos su bendrove, mėginančia susigrąžinti jo išeitines išmokas

Buvęs „McDonald's“ generalinis direktorius Steve’as Easterbrookas rengiasi kovai su didžiausią pasaulyje greitojo maisto restoranų tinklą valdančia bendrove, kuri mėgina per teismą susigrąžinti jam išmokėtas kelių dešimčių milijonų JAV dolerių išeitines išmokas, rašo JAV verslo dienraštis „The Wall Street Journal“.
Restoranas iš vidaus
„McDonald's“ / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 McDonald's

Atitinkamą ieškinį „McDonald's“ buvusiam vadovui pareiškė praėjusią savaitę.

Sprendimą dėl ieškinio „McDonald's“ valdyba priėmė į viešumą iškilus naujai informacijai apie buvusio vadovo tarnybinius romanus, vienas iš kurių tapo jo atleidimo 2019 metų pabaigoje priežastimi.

S.Easterbrookui teko trauktis, kai buvo sužinota apie jo „trumpalaikius ir savanoriškus“ santykius su kolege.

Bendrovei atlikus vidaus tyrimą, buvo nustatyta, jog pora susirašinėjo ir keitėsi vaizdo pranešimais.

Tačiau S.Easterbrookas neigė turėjęs lytinių santykių su kuriais nors „McDonald's“ darbuotojais.

Bendrovė S. Easterbrooką atleido nepareiškusi jam jokių pretenzijų, todėl jis sugebėjo gauti išeitinę kompensaciją ir kitas išmokas, kurių priešingu atveju būtų netekęs.

Naujausiais duomenų sprendimų bendrovės „Equilar“ skaičiavimais, bendra suma, kurią gavo S. Easterbrookas, gali sudaryti apie 57,3 mln. JAV dolerių.

Prie buvusio vadovo klausimo „McDonald's“ grįžo liepą, kai gavo anoniminio šaltinio pranešimą apie S.Easterbrooko santykius su kolege, rašoma ieškinyje.

Atlikus tyrimą, buvo nustatyta, jog buvęs vadovas turėjo lytinių santykių su dar trimis kolegėmis.

S.Easterbrookas sunaikino tų santykių įrodymus ir per pirmąjį tyrimą, kuris vyko pernai rudenį, melavo valdybai, nurodoma ieškinyje.

Be to, buvo nustatyta, jog S.Easterbrookas leido, kad vienai kolegei, su kuria jis buvo užmezgęs romaną, būtų sumokėtas atlygis šimtų tūkstančių JAV dolerių vertės akcijomis.

S.Easterbrookas teismui pirmadienį pateikė pareiškimą, kuriame pabrėžė, jog tuo metu, kai buvo svarstomos jo pasitraukimo sąlygos, įskaitant išeitinių išmokų dydį, „McDonald's“ turėjo visą informaciją apie jo santykius su kolegėmis.

S.Easterbrooko advokatas pažymėjo, jog „McDonald's“ pati pripažino, kad prieigą prie buvusio vadovo paskyros savo serveriuose turėjo jau tuo metu, kai pernai spalį buvo vykdomas pirmasis tyrimas.

„S. Easterbrooko pasitraukimo iš bendrovės sąlygas „McDonald's“ vadovybė suderino turėdama tą pačią informaciją, kurią „McDonald's“ turi šiandien“, – pareiškė advokatas.

Jis taip pat pažymėjo, jog valdyba žinojo apie atlygį akcijomis, sumokėtą asmeniui, su kuriuo buvęs vadovas buvo užmezgęs romaną, ir pritarė tai išmokai, atsižvelgusi į gerus to darbuotojo darbo rezultatus.

Tuo tarpu „McDonald's“ atstovas pareiškė, jog bendrovė „neatsisako savo ieškinio“ ir jame nurodytų faktų.

„McDonald's“ generaliniu direktoriumi S.Easterbrookas tapo 2015 metų kovą.

Per jo vadovavimo metus bendrovės akcijų kursas dukart padidėjo ir tai lėmė, be kita ko, įvairios iniciatyvos, kurių tinklas ėmėsi atsižvelgęs į vartotojų įpročių pokyčius.

Be to, „McDonald's“ užmezgė partnerystę su „UberEats“ ir įsigijo keletą technologijų bendrovių, siekdama vystyti skaitmenines paslaugas ir gerinti klientų aptarnavimo kokybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius