Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Buvęs „Microsoft Lietuva“ direktorius A.Kavaliauskas vadovaus „Energijos tiekimui“

„Energijos tiekimui“, kuris priklauso „Lietuvos energijos“ įmonių grupei, netrukus vadovaus daugiau kaip dvi dešimtis metų patirties IT srityje turintis, buvęs „Microsoft Lietuva“ direktorius Ainis Kavaliauskas.
„Microsoft Lietuva“ vadovas Ainis Kavaliauskas
Ainis Kavaliauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Bendrovės pranešime žiniasklaidai rašoma, kad jis šioje pozicijoje nuo liepos pakeis laikinai vadovės pareigas einančią Dianą Kazakevič, kuri ir toliau dirbs „Energijos tiekimo“ Verslo plėtros ir palaikymo departamento direktore bei bus „Energijos tiekimo“ antrinių įmonių „Geton Energy“ Latvijoje ir Lenkijoje valdybos pirmininke.

Naujo vadovo „Energijos tiekimui“ viešo konkurso būdu buvo pradėta ieškoti po to, kai buvęs generalinis direktorius Vidmantas Salietis tapo „Lietuvos energijos“ valdybos nariu.

„Startuodami su nauja ambicinga strategija LE 2030, į savo komandą stengiamės pritraukti kuo daugiau profesionalų. Džiaugiuosi, kad nuo šiol kartu dirbsime su A. Kavaliausku, kurio ilgametė patirtis IT, verslo vystymo ir pardavimų srityseprisidės prie globaliai konkurencingos energetikos bendrovės kūrimo“, – sako „Lietuvos energijos“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Darius Maikštėnas.

Prieš ateidamas į „Lietuvos energijos“ grupę, Ainis Kavaliauskas buvo informacinių technologijų bendrovės „Microsoft Lietuva“ vadovu. Svarbios „Lietuvos energijos“ grupei darbo patirties jis taip pat yra įgijęs, dirbdamas įvairiose vadovaujančiose pareigose Lietuvoje ir Baltijos šalyse veikiančiose „HP", „Cisco Lietuva“, Telia grupės ir IBM bendrovėse.

„Naujoji „Lietuvos energijos“ grupės strategija nepaliko abejonių – noriu dirbti su ambicinga komanda ir kartu kurti tarptautiniu mastu lyderiaujančią energetikos bendrovę, kuri pasaulyje būtų atpažįstama pagal tris žodžius „green“, „smart“ ir „global“, – teigia naujasis „Energijos tiekimo“ generalinis direktorius A.Kavaliauskas.

„Energijos tiekimas“ priklauso energetikos įmonių grupei „Lietuvos energija“ ir yra didžiausia lietuviško kapitalo elektros energijos prekybos bei tiekimo bendrovė. Bendrovė yra pritraukusi didžiausią klientų skaičių laisvoje elektros energijos rinkoje, kuris šiuo metu beveik siekia 7 tūkst. Nuo 2016 m. bendrovė pradėjo vykdyti elektros energijos bei išvestinių finansinių priemonių prekybą Baltijos ir Skandinavijos šalių didmeninėse rinkose bei teikti balansavimo, portfelio valdymo ir elektrinių darbo optimizavimo paslaugas. „Energijos tiekimas“ yra vienintelis sertifikuotos elektros energijos, pagamintos Lietuvoje iš atsinaujinančių išteklių, tiekėjas. Nuo 2013 m. vasaros „Energijos tiekimas“ veiklą vykdo Latvijoje bei Estijoje, o nuo 2017 m. birželio mėn. ir Lenkijoje. Šiose rinkose „Energijos tiekimo“ dukterinės įmonės veikia „Geton Energy“ pavadinimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius