Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Buvęs NMA vadovas E.Bėrontas atleistas ir iš „Achemos grupės“

Iš Nacionalinės mokėjimo agentūros (NMA) skandalingai atleistas Erikas Bėrontas ilgai neužsibuvo ir privačiame versle. Trečiadienį „Achemos grupei“ priklausanti „Agrochema“ pranešė atšaukusi E.Bėrontą iš generalinio direktoriaus pareigų.
Erikas Bėrontas
Erikas Bėrontas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vienos didžiausių Baltijos šalyse trąšų prekybos ir agroverslo grupės „Agrochema“ generaliniu direktoriumi paskirtas Mindaugas Liaukonis, o buvęs vadovas E.Bėrontas atšauktas iš užimamų pareigų.

Pastarasis „Agrochemai“ vadovavo nuo praėjusių metų birželio. Prieš tai jis buvo atleistas iš NMA po to, kai Valstybės saugumo departamentas (VSD) pareiškė, kad E.Bėrontas negali dirbti su įslaptinta informacija. Tiesa, jis apskundė sprendimą teismui, kuris VSD pažymą pripažino niekine. Šį teismo sprendimą apskundė Žemės ūkio ministerija.

„Agrochemos“ valdybos pirmininkas Gintaras Balčiūnas pranešime spaudai apie pokyčius teigia, kad nuspręsta sustiprinti vadybą „stipresne ir kompetentinga komanda“.

Naujasis vadovas M.Liaukonis yra koncerno „Achemos grupė“ vystymo direktorius, Europos trąšų gamintojų asociacijos „Fertilizers Europe“ valdybos narys, prekybos ir ekonomikos komiteto vicepirmininkas. Dar anksčiau ėjo Lietuvos projektų valdymo asociacijos prezidento ir valdybos pirmininko pareigas.

Koncernui „Achemos grupė“ priklausančios „Agrochemos“ įmonių grupėje dirba beveik 500 darbuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius