Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs Seimo narys Jonas Jagminas Lazdijų rajone užsimojo investuoti 10 milijonų litų

Šešerius metus su Varėnos rajono savivaldybe teismuose kariavęs dėl savo verslo plėtros galimybių, buvęs Seimo narys Jonas Jagminas rado kitą savivaldybę Dzūkijoje, kuri jo planus investuoti priėmė išskėstomis rankomis.
Verslininkas Jonas Jagminas (kairėje) ir Lazdijų rajono savivaldybės meras A.Margelis.
Verslininkas Jonas Jagminas (kairėje) ir Lazdijų rajono savivaldybės meras A.Margelis. / Vilmos Danauskienės nuotr.

Praėjusi savaitę posėdžiavusi Lazdijų rajono savivaldybės taryba vienbalsiai patenkino J.Jagmino prašymą ir iš privatizavimo sąlygų išbraukė punktą, kuriuo per Valstybės turto fondą parduotiems gamybiniams pastatams Janaslavo kaime (Lazdijų r.) buvo iškelta sąlyga nusipirktus objektus pritaikyti turizmo vystymui.

Du sandėlius su žemės sklypais čia iš Lazdijų rajono savivaldybės įsigijęs J.Jagminas turizmu neužsiims, bet vystys gamybą: vienas iš mėsinių viščiukų auginimo lyderių Lietuvoje J.Jagminas kartu su partneriu iš Lenkijos  pasienyje su Lenkija esančiame Janaslavo kaime planuoja statyti kiaušinių perinimo inkubatorių.

Investicijos, pasak J.Jagmino, siektų apie 10 milijonų litų. Iki liepos mėnesio verslininkas planuoja įregistruoti Lazdijų rajone įmonę bei gauti projektavimo sąlygas statybos darbams.

„Jeigu viskas pasiseks kaip planuojame, o matant jūsų valdžios žingsnius ir palankumą mūsų atėjimui – neabejoju kad pasiseks, statybos darbai prasidės rudeniop, o maždaug per metus planuojame pastatyti inkubatorių“, - teigė spaudos konferenciją su Lazdijų rajono savivaldybės meru Artūru Margelius bei savivaldybės administracijos Ekonomikos skyriaus vedėja Jolita Galvanauskiene prieš Lazdijų rajono savivaldybės tarybos posėdį, kuriame turėjo būti svarstomas jo įsigytų pastatų privatizavimo sąlygų pakeitimas, surengęs J.Jagminas.

Verslininkas ramino, kad būsimas inkubatorius, kuriame numatoma per metus perinti iki 25 milijonų vienetų kiaušinių, aplinkosauginiu požiūriu yra „kaip gimdymo namai“.

Verslininkas ramino, kad būsimas inkubatorius, kuriame numatoma per metus perinti iki 25 milijonų vienetų kiaušinių, aplinkosauginiu požiūriu yra „kaip gimdymo namai“. Dėl savo verslų sunerimusiems netoliese įsikūrusių kaimo turizmo sodybų savininkams verslininkas pažadėjo duoti uždarbio – apgyvendinti inkubatorių aptarnaujantį personalą.

„Uždirbti duosime ir kitiems – be tiesiogiai reikalingų 40 darbo vietų, kurias planuojame sukurti, dar duosime darbo ūkininkams, kurie augintų veislines vištaites ir parduotų mums kiaušinius perinimui. Jau pradėjome tokių partnerių paiešką“, - sakė J.Jagminas.

Buvęs darbietis ir socialdemokratas J.Jagminas konferencijos metu išsijuosęs gyrė konservatorių Lazdijų rajono merą A.Margelį, kuris, pasak buvusio politiko, pats rado laiko apvažiuoti ir parodyti potencialius objektus, darė viską, kad nebūtų kliūčių verslo atėjimui.

A.Margelis teigė, kad J.Jagminas kol kas yra daugiausiai Lazdijų rajone investavęs verslininkas. 2012 metais Krikštonių kaime (Lazdijų r.) Jagminų šeima atidarė mėsinių viščiukų auginimo kompleksą. Čia investuota 11 milijonų litų, iš kurių 1,3 milijono litų buvo Europos Sąjungos struktūrinių fondų parama. Krikštonyse sukurta 15 nuolatinių ir dar tiek pat sezoninių darbo vietų. 2013 metais Krikštonyse buvo išauginta ir parduota per 5 tūkst. tonų paukštienos arba trečdalis visų Jagminų šeimos valdomo kooperatyvo „Agroaves group“ metinės produkcijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius