Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Šiaulių banką paliekantis Audrius Žiugžda: „Sprendimui trauktis dabar buvo geras metas“

Pirmadienį Šiaulių bankas pranešė, kad patenkino buvusio administracijos vadovo Audriaus Žiugždos prašymą trauktis iš užimamų pareigų. A.Žiugžda - vienas geriausiai apmokamų vadovų Lietuvoje. Būtent su jo atėjimu buvo siejama sparti Šiaulių banko plėtra. Bankininkas tikina, kad iš posto jo niekas nevarė, jis pats nusprendė, kad dabar geriausias laikas pabūti su šeima.
Audrius Žiugžda
Audrius Žiugžda / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Žiniasklaidoje pasirodžiusius spėjimus, jog Šiaulių banko administracijos vadovas buvo priverstas trauktis, nes banko akcininkų netenkino įmonės rezultatai po Ūkio banko gerosios dalies įsigijimo, pats A.Žiugžda vadina spėliojimais ir teigia, jog sprendimas priimtas jo paties.

Spėliojimų gali būti įvairių, tačiau šis sprendimas yra visiškai asmeninis. Anksčiau neturėjau tos galimybės dėl Ūkio banko sandorio. Būtų buvę negerai trauktis sandorio viduryje.

„Mano pasitraukimo priežastys yra asmeninės. Sprendimas brendo jau kurį laiką. Matau, kad dabar yra neblogas metas tai padaryti, todėl priėmiau tokį sprendimą. Noriu daugiau laiko skirti šeimai“, – 15min.lt sakė A.Žiugžda.

„Verslo žinių“ šaltiniai portalui vz.lt nurodė, jog rinkoje jau kurį laiką sklandė kalbos apie kartų priešpriešą Šiaulių banko vadovybėje. Senoji vadovų karta ne visuomet gerai sutardavo su naująja karta, visų pirma su A.Žiugžda ir jo iš SEB banko atsivestais žmonėmis. Kitaip tariant, skyrėsi šių vadovų požiūris į valdymą, banko viziją, veiklos efektyvinimą.

Teigiama, kad pagrindiniams akcininkams galėjo nepatikti tai, jog Šiaulių banko rezultatuose vis nesimatė teigiamo Šiaulių banko ir gerosios Ūkio banko dalies sujungimo efekto.

„Spėliojimų gali būti įvairių, tačiau šis sprendimas yra visiškai asmeninis. Anksčiau neturėjau tos galimybės dėl Ūkio banko sandorio. Butų buvę negerai trauktis sandorio viduryje. Dabar, kai viskas eina į pabaigą ir pasiekėme finišo tiesiąją, manau, kad tinkamas laikas pasitraukti atėjo“, – 15min.lt sakė A.Žiugžda.

Žmonių eilė laukia kada bus atidarytas Šiaulių banko skyrius Kaune
Žmonių eilė laukia, kada bus atidarytas Šiaulių banko skyrius Kaune

Jis patikino kol kas nesvarstantis jokių karjeros planų nei Lietuvoje, nei užsienyje: „Kol kas tikrai neturiu jokių pasiūlymų ir negalėjau jų turėti, kol dirbau. Jokių konkrečių karjeros planų neturiu. Dabar mano vienintelis noras yra pailsėti.“

Šiaulių banko administracijos vadovo pareigas A.Žiugžda ėjo nuo 2011 m. vasario. Nuo to laiko Šiaulių banko klientų skaičius padvigubėjo, išaugo skyrių tinklas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius