-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvusiam „Barclays“ vadovui panaikinti kaltinimai dėl sukčiavimo

Jungtinės Karalystės teismas penktadienį nusprendė panaikinti kaltinimus dėl sukčiavimo buvusiam banko „Barclays“ vadovui, tačiau kiti trys kaltinamieji byloje dar kartą stos prieš teismą.
„Barclays“ pastatas Londone
„Barclays“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Barclays bankas

Buvusiam banko vadovui Johnui Varley ir dar trims asmenims – buvusiam „Barclays Capital“ vadovui Rogeriui Jenkinsui, investicijų padalinio vadovui Tomui Kalarisui bei buvusiam investicijų ir turto valdymo padalinio vadovui ir Europos investicijų padalinio vadovui Richardui Boathui buvo pareikšti kaltinimai dėl sąmokslo su tikslu sukčiauti. Kaltinimai susiję su Kataro investicijomis 2008 metų krizės metu.

Balandžio mėnesį Londono teismas paleido prisiekusiųjų žiuri, kai teisėjas nusprendė, jog nepakanka įrodymų prieš kaltinamuosius, kurie tvirtino esą nekalti.

Visgi Didžiosios Britanijos kovos su sukčiavimu stambiu mastu biuras (SFO) pateikė apeliaciją, todėl apeliacinio teismo teisėjai nusprendė, kad trys iš keturių kaltinamųjų dar kartą stos prieš teismą, o J.Varley atžvilgiu kaltinimai buvo panaikinti.

J.Varley, kuris nuo 2004 iki 2010 metų ėjo „Barcleys“ vadovo pareigas, tapo aukščiausio rango Jungtinės Karalystės bankų sektoriaus pareigūnu, kuriam buvo pareikšti su finansine krize susiję kaltinimai.

2008-aisiais, finansų krizės piko metu, „Barclays“ pritraukė investicijų už maždaug 12 mlrd. svarų sterlingų (15,3 mlrd. JAV dolerių) iš kelių investuotojų, įskaitant ir Kataro valstybinį fondą bei bendrovę „Challenger“, priklausančią buvusio Kataro premjero šeicho Hamado bin Jassimo (Hamado bin Džasimo) šeimai.

Tuo pat metu britų bankas Katarui suteikė trijų milijardų JAV dolerių paskolą, pažeisdamas informavimo apie tokius sandorius tvarką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius