Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Byla dėl neteisėto „Maxima“ koncepcijos pasisavinimo bus nagrinėjama Lietuvoje

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas penktadienį paskelbė nutartį, kad civilinė byla pagal Lietuvos bendrovių „Maxima Grupė“ ir „Franmax“ ieškinius Baltarusijos bendrovei „Mart Inn Food“ dėl neteisėto prekybos tinklo „Maxima“ koncepcijos pasisavinimo yra teisminga Lietuvos teismams ir toliau bus nagrinėjama mūsų šalyje.
„Maxima“ Žvėryne
„Maxima“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Lietuvos bendrovėms „Maxima Grupė“ ir „Franmax“ palankią Lietuvos Aukščiausiojo Teismo nutartį laikome tarpiniu, bet labai reikšmingu žingsniu šioje byloje. Šia nutartimi kasacinės instancijos teismas nusprendė, kad bylą prieš visus atsakovus, taigi ir prieš Baltarusijos bendrovę „Mart Inn Food“, dėl neteisėto prekybos tinklo „Maxima“ koncepcijos pasisavinimo turėtų toliau nagrinėti Lietuvos teismai“, – sako Valentinas Mikelėnas, Tark Grunte Sutkiene advokatas, „Maxima Grupė“ ir „Franmax“ atstovas byloje.

Anot V. Mikelėno, „jau anksčiau Lietuvos teismai yra nusprendę ieškinio dalį dėl trijų Lietuvos piliečių – Gintaro Marcinkevičiaus, Mindaugo Marcinkevičiaus bei Eglės Marcinkevičiūtės – nagrinėti Lietuvoje. Šiandien priimta teismo nutartis patvirtina, kad skirtingai nei siekė atsakovai, Lietuvos teismai turi jurisdikciją visų atsakovų atžvilgiu.“

Lietuvos bendrovės iš trijų atsakovų byloje reikalauja žalos atlyginimo. Šie aukštas pareigas „Vilniaus prekybos“ ir susijusiose bendrovėse praeityje užėmę asmenys, manoma, neteisėtai pasisavino informaciją bei įvairius duomenis, sudarančius intelektinę bendrovių nuosavybę. Vėliau šie duomenys, kaip manoma, buvo panaudoti kuriant nuosavą prekybos tinklą „Mart Inn“ Baltarusijoje.

Skaičiuojama, kad bendrovėms „Maxima grupė“ ir „Franmax“ padaryta žala gali siekti kelis šimtus milijonų eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius