Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2020 01 02 /22:28

C.Ghosnas tikina „pats organizavęs išvykimą“ iš Japonijos

Buvęs automobilių gamybos bendrovių „Renault“ ir „Nissan“ vadovas Carlosas Ghosnas ketvirtadienį pareiškė pats organizavęs skrydį į Libaną iš Japonijos, kur jam gresia teismas dėl įtariamų finansinių nusižengimų, ir paneigė, kad jo šeima kaip nors prisidėjo prie jo išvykimo.
Carlosas Ghosnas
Carlosas Ghosnas

„Žiniasklaidos pranešimai, jog prie mano išvykimo iš Japonijos prisidėjo mano žmona Carole ir kiti šeimos nariai, yra melagingi. Aš pats organizavau savo išvykimą“, – pareiškė C.Ghosnas trumpame pranešime, kurį gavo naujienų agentūra AFP.

Libaniečių kilmės automobilių pramonės magnatas, kuriam Japonijoje dėl kelių kaltinimų finansiniais nusižengimais buvo skirtas namų areštas, paslaptingomis aplinkybėmis pabėgo iš Japonijos ir pirmadienį atvyko į Beirutą.

Žiniasklaidos duomenimis, C.Ghosnas į Beirutą atvyko ne tiesiogiai, o per Stambulą. Turkija ketvirtadienį pranešė pradėjusi tyrimą dėl C.Ghosno kelionės ir jau sulaikiusi septynis asmenis.

Japonijos žiniasklaidoje skelbiama, jog C.Ghosno išvykimas iš Japonijos nebuvo oficialiai užregistruotas. Jo advokatai tikina turintys visus jo pasus. Tačiau Japonijos žiniasklaida, remdamasi šaltiniais, rašo, jog C.Ghosnas turi du Prancūzijos pasus.

Libano valdžia tvirtina, jog C.Ghosnas į šalį atvyko teisėtai su Prancūzijos piliečio pasu.

Pats C.Ghosnas anksčiau pareiškė, jog į Libaną nuvyko dėl to, jog mano, kad Japonijos teismų sistema yra nesąžininga, ir nori išvengti politinio persekiojimo.

Pabėgimas kaip šnipų romane

Tikslios aplinkybės, kaip buvęs „Renault“ ir „Nissan“ vadovas pabėgo iš Japonijos, tebėra nežinomos, tačiau žiniasklaidos pranešimuose apibūdinamas sąmokslas, primenantis tikrą šnipų romaną.

Japonų naujienų agentūros „Kyodo“ duomenimis, C.Ghosnas buvo slapta išvežtas padedant dviem privatiems saugumo specialistams, kurie apsimetė į Kalėdų vakarėlį jo namuose pakviestos muzikos grupės nariais.

Pasak agentūros, kuri cituoja vieną libaniečių konsultantą Tokijuje, prieš įlipdamas į privatų lėktuvą, C.Ghosnas slėpėsi muzikos instrumento dėkle.

Vienas iš minėtų dviejų darbuotojų buvo buvęs JAV jūrų pėstininkas, kurį buvo įdarbinusi viena JAV saugumo bendrovė, o antrasis dirbo vienai Libano bendrovei, pranešė „Kyodo“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje