-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos LEZ ketina investuoti „Panama Papers“ minimas Jevgenijus Strazdingas

Neseniai Lietuvoje įsteigta įmonė „Capella Baltica“ į miltelių ir aliejinių ekstraktų gamyklą bei laboratoriją Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) ketina investuoti 10 mln. eurų bei įdarbinti iki 40 darbuotojų. 
Klaipėdos LEZ
Klaipėdos LEZ

Pernai gruodį Vilniuje įsteigtos „Capella Baltica“ akcininkas ir vadovas yra Jevgenijus Strazdingas Zotovas, Registrų centro duomenimis, gyvenantis Ispanijoje. Tačiau Tarptautinės tiriamosios žurnalistikos konsorciumo surinkti duomenys iš „Panama Papers“ tyrimo rodo, kad J. Strazdingas yra registruotas Maskvoje, jis taip pat yra Mergelių salose registruotos bendrovės „Capella Star Group“ akcininkas.

Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos valdymo bendrovės vadovas Eimantas Kiudulas BNS teigė, kad su investuotoju nebuvo kalbėta apie jo sąsajas su „Panama Papers“ tyrimu, tačiau jis patikino neturintis pagrindo abejoti jo galimybe vykdyti įsipareigojimus.

„Kadangi nesame ta institucija, kuri gali išsamiai pasitikrinti, mes turime keletą taisyklių. Mes visada sutartis pasirašome su lietuviškomis bendrovėmis, kurios turi atsidaryti sąskaitas Lietuvos bankuose ir tuomet įsijungia bankinė patikra. (...) Žinome, kad nė vienas investuotojas neplanuoja visko daryti savais pinigais. Jie („Capella Baltic“ – BNS) mums sakė, kad eis į vietinius bankus skolintis, jau kalbėjosi su bankais dėl sąlygų. Trečia, jei projektas nepavyktų, gamykla nebūtų pastatyta, sutartyje yra numatyta galimybė nutraukti susitarimą“, – BNS sakė E. Kiudulas.

Jo teigimu, su „Capella Baltica“ buvo deramasi apie pusmetį.

J. Strazdingas Zotovas sakė, kad Klaipėda gamyklai buvo pasirinkta, atsižvelgus į miesto geografinę padėtį ir logistikos infrastruktūrą, kvalifikuotus darbuotojus ir palankią mokestinę aplinką.

„Mūsų produkciją pirmiausia naudos kosmetikos kompanijos, todėl ir klientai bus iš sąlyginai daug kosmetikos naudojančių regionų: Europos, Šiaurės Amerikos, taip pat perspektyviu laikome Azijos ir Ramiojo vandenyno regioną“, – Klaipėdos LEZ išplatintame pranešime spaudai cituojamas J. Strazdingas Zotovas.

Anot jo, žaliavą įmonė importuos iš Pietų Amerikos.

Bendrovė ketina pastatyti 2,5 tūkst. kvadratinių metrų ploto gamyklą ir joje įdarbinti iki 40-ies inžinierių, biochemikų ir kitų specialistų.

Gamyklos statybos turėtų prasidėti šią vasarą, o gamybą numatoma pradėti 2019-ųjų gegužę.

Pranešime spaudai minima, kad „Capella“ Klaipėdoje gamins ekstraktus maisto ir kosmetikos pramonėms naudodamasi inovatyvia dimetilo eterio ekstraktų gamybos technologija. Jevgenijus Strazdingas, „Capella“ generalinis direktorius, aiškino, kad Klaipėda gamyklai buvo pasirinkta atsižvelgus į idealią miesto geografinę padėtį ir logistikos infrastruktūrą, taip pat kvalifikuotus uostamiesčio darbuotojus ir palankią mokestinę aplinką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius