Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Cathay Pacific“ pagrasino atleisti darbuotojus, palaikančius „neteisėtus protestus“

Honkongo oro linijų bendrovė „Cathay Pacific“ pirmadienį įspėjo savo darbuotojus, kad jie gali būti atleisti, jei „palaikys ar dalyvaus neteisėtuose protestuose“, bendrovei patiriant didelį spaudimą iš Pekino.
„Cathay Pacific“
„Cathay Pacific“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Įspėjimas susijęs su naujomis taisyklėmis, kurias įvedė Kinijos aviacijos reguliavimo institucija. Šios taisyklės reikalauja, kad „Cathay Pacific“ pateiktų darbuotojų, aptarnaujančių skrydžius į žemyną arba per Kinijos oro erdvę, deklaracijas.

Pekinas pranešė oro linijų bendrovėms, kad darbuotojams, dalyvaujantiems protestuose, kurie Honkongą yra apėmę jau ilgiau nei du mėnesius, bus uždrausta dirbti skrydžiuose į žemyną.

Oro linijų bendrovė jau pranešė ketinanti laikytis šių taisyklių, remdamasi savo verslo Kinijoje svarba ir būtinybe laikytis vietos taisyklių.

Pirmadienio pranešime personalui generalinis direktorius Rupertas Hoggas pakartojo, kad „Cathay Pacific“ darbuotojai taip pat susidurs su „drausminėmis priemonėmis“, jei dalyvaus demokratijos palaikymui skirtuose protestuose.

„Cathay Pacific“ grupėje absoliučiai netoleruojama neteisėta veikla. Konkrečiai kalbant, dabartinėmis aplinkybėmis darbuotojams, kurie palaiko protestus ar juose dalyvauja, bus taikomos drausminės priemonės“, – teigiama R.Hoggo pranešime.

„Tai gali būti rimtos pasekmės, įskaitant ir atleidimą“, – pridūrė vadovas.

R.Hoggas taip pat specialiai perspėjo darbuotojus nereikšti pritarimo ir nedalyvauti pirmadienį Honkongo oro uoste organizuojame proteste.

Jis priminė , kad „darbuotojų veiksmai ir žodžiai, ištarti ne darbo metu, gali turėti didelės įtakos įmonei“.

Protestai Honkonge sukėlė Pekino įniršį ir įstūmė oro linijų bendrovę „Cathay Pacific“ į sudėtingą padėtį.

Bendrovė jau laikinai nušalino nuo pareigų vieną pilotą, kuris buvo apkaltintas riaušėmis po tariamo dalyvavimo Honkongo protestuose.

Šeštadienį „Cathay Pacific“ pranešė, kad atleido du oro uosto antžeminius darbuotojus, tačiau nepaaiškino priežasčių. Vietos žiniasklaida pranešė, kad jie kaltinami nutekinę informaciją apie į žemyną keliavusią Honkongo policijos futbolo komandą.

Kinijoje pasigirdo raginimų boikotuoti vežėją, o pirmadienį jos akcijos Honkongo vertybinių popierių biržoje smuko daugiau nei 4 procentais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius