-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 04 /17:55

„Circle K Lietuvai“ – 100 tūkst. eurų bauda už netinkamą reklamą

Degalinių tinklo operatorei „Circle K Lietuva“ skirta 100 tūkst. eurų bauda už klaidinančią dyzelino reklamą.
„Circle K“ degalinė
„Circle K“ degalinė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kaip pranešė Vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VTAT), įmonė skleidė reklamą, skatinančią rinktis būtent jos dyzelinį kurą su biodegalais, kuris esą pranašesnis ir saugesnis nei dyzelinas su riebalų rūgščių metilo esteriu.

Anot pranešimo, skiriant baudą atsižvelgta į pažeidimo pobūdį, didelį sklaidos mastą bei ilgą trukmę, bendrovės metines pajamas ir bendradarbiavimą tyrimo metu.

„Toks klaidinančios informacijos pateikimas galėjo iškreipti vartotojų ekonominį elgesį, kadangi, žinodami tikslią ir teisingą informaciją apie siūlomą produktą, vartotojai galimai būtų priėmę kitokius sprendimus dėl sandorio – pavyzdžiui, atsižvelgiant į tai, jog kuras su biopriedu buvo brangesnis, rinkęsi kitą alternatyvą“, – nurodė tarnyba.

Anot pranešimo, tyrimo metu Vilniaus Gedimino technikos universiteto ekspertų bei Aplinkos apsaugos agentūros paaiškinimai patvirtino, jog „Circle K Lietuva“ skleisti teiginiai nėra aiškiai apibrėžti, neatitinka profesinės terminijos specifikos.

Spaudai išplatintame įmonės komentare „Circle K“ vadovas Skirmantas Mačiukas teigė, kad komanda yra pasiruošusi atidžiai išnagrinėti VVTAT sprendimo argumentus.

„Jaučiame, kad tarnyboje pritrūko įsiklausymo į mūsų argumentus, kuriuos pateikėme itin detaliai. Tuo pačiu siekiame aiškiai ir paprastai savo klientus informuoti apie „Circle K” degalų išskirtines savybes ir sudėtį. Laikome realia galimybe savo interesus ir poziciją ginti teisiniu keliu, tad pasinaudosime galimybe ginčyti VVTAT sprendimą Vilniaus apygardos administraciniam teismui. Apie priimtą sprendimą informuosime vėliau“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius