Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Colonial Pipeline“ pranešė visiškai atnaujinusi produktotiekio darbą

JAV bendrovė „Colonial Pipeline“, kurios produktotiekis buvo sustabdytas po kibernetinės atakos, ketvirtadienį pranešė visiškai atnaujinusi savo tinklo darbą bei degalų tiekimą į paskirties vietas, tačiau rytinėje pakrantėje esančiose degalinėse po paniško pirkimo bangos vis dar buvo jaučiamas degalų trūkumas.
„Colonial Pipeline“
„Colonial Pipeline“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prezidentas Joe Bidenas pasveikino „geras naujienas“ ir paragino amerikiečius išlikti ramiems, nes artimiausiomis dienomis degalų atsargos degalinėse bus atkurtos.

Nors „iš karto nepajusime atnaujinto produktotiekio darbo poveikio degalinėse“, tačiau „šį savaitgalį pradėsime grįžti prie įprastos padėties, o kitą savaitę procesas tęsis“, žurnalistams teigė J.Bidenas Baltuosiuose rūmuose.

Sunerimę vairuotojai išsirikiavo eilėse degalinėse nuo Floridos iki Merilando, norėdami pripildyti savo transporto priemonių bakus ir kitas talpyklas, o dėl paklausos šuolio pirmą kartą nuo 2014 metų pabaigos vidutinė benzino kaina viršijo 3 JAV dolerius už galoną, nepaisant vyriausybės pastangų palengvinti tiekimo krizę.

Trečiadienį atnaujinusi produktotiekio darbą, „Colonial Pipeline“ ketvirtadienio vakarą paskelbė, kad visa sistema vėl veikia.

„Galime pranešti, kad iš naujo paleidome visą savo produktotiekio sistemą ir kad produktai pradedami pristatyti į visus mūsų aptarnaujamus objektus“, – sakoma pranešime.

Visgi bendrovė dar kartą perspėjo, kad prireiks kelių dienų, kol produktų pristatymo tiekimo grandinė sugrįš į normalią padėtį, o kai kuriose vietose „gali pasireikšti ar tęstis tam tikri tiekimo sutrikimai“.

Bendrovė įsipareigojo tiekti tokius kiekius benzino, dyzelino ir reaktyvinių degalų, kiek tik galės saugiai tai padaryti, kad rinkos kuo greičiau normalizuotųsi.

Stebėjimo svetainės „GasBuddy“ ketvirtadienį paskelbti duomenys parodė, kad Virdžinijos valstijoje daugiau nei pusės degalinių cisternos išseko, klientams suskubus įsigyti degalų.

Džordžijoje ir Pietų Karolinoje buvo jaučiamas panašus degalų trūkumas, o Kolumbijos apygardoje 73 proc. degalinių nebegalėjo klientams parduoti degalų, kaip ir 68 proc. Šiaurės Karolinoje, parodė duomenys.

Atsargų nebeturėjo ir maždaug trečdalis degalinių Floridoje, Merilande ir Tenesyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius