-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Creditinfo Group“ tapo pagrindine akcininke latviškajame „Kreditinformacijas Birojs“

Tarptautinė kredito biurų grupė „Creditinfo group“, teikianti kredito informacijos, rizikos valdymo ir duomenų analizės paslaugas, padidino savo turimą akcijų paketą iki 51 proc. ir tapo Latvijoje veikiančio „Kreditinformacijas Birojs“ (KIB) kontroliuojančia akcininke.
Aurimas Kačinskas
Aurimas Kačinskas / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

Prieš tai, kovo 9-ąją, buvo pranešta, kad privataus kapitalo bendrovė „Levine Leichtman Capital Partners“ (LLCP) tapo naująja „Creditinfo“ įmonių grupės valdančiąja akcininke. Po šios transakcijos, kai ABLV bankas pardavė savo turėtas akcijas, buvo padidintas KIB akcinis kapitalas.

Kiti „Kreditinformacijas Birojs“ akcininkai, tokie kaip AS Swedbank, AS SEB banka, AS Luminor Bank ir AS Citadele banka, nepasikeitė, ir formuodami stebėtojų tarybą toliau dalyvaus kredito biuro veikloje.

Komentuodamas šiuos pokyčius KIB valdybos pirmininkas Janis Timmermanis sakė: „Ši investicija yra svarbus žingsnis, įprasminantis kredito biuro potencialą ir pasiryžimą augti. Nors Latvijoje esame palyginti neseniai veikiantis biuras, tačiau teikiame duomenimis grįstus automatizuotus sprendimus, kurie finansų rinkos dalyviams padeda saugiau skolinti ir kartu užkerta kelią pinigų plovimui.“

„Šis žingsnis ženklina reikšmingą įmonių grupės „Creditinfo" etapą ir stiprina mūsų lyderystę Baltijos šalyse“, – sako Brynja Baldursdóttir, „Creditinfo Nordics" direktorė užsienio rinkoms. – Pajėgų konsolidavimas visose Baltijos rinkose leis teikti klientams dar kokybiškesnes sprendimų priėmimo paslaugas (Decision-as-a-Service), kurios yra esminė kredito biuro veiklos dalis. Panaudodami tarptautines kompetencijas ir specifines žinias apie kiekvieną konkrečią šalį, „Creditinfo" sprendimai nustato aukštą kartelę, kad ir kur jie būtų įgyvendinami."

Lietuviai mato daug privalumų glaudžiau bendradarbiaujant su Latvija

„Creditinfo Lietuva“ generalinis direktorius Aurimas Kačinskas, kartu einantis ir „Kreditinformacijas Birojs“ valdybos nario pareigas, įsitikinęs, kad pozicijų stiprinimas kaimyninėje Latvijoje turės tiesioginės naudos Lietuvoje veikiantiems klientams.

„Latvija yra svarbi verslo kryptis mūsų šaliai, vis daugiau kredito biuro teikiamų sprendimų reikalauja žinių apie kitų šalių rinkas, – pasakoja A. Kačinskas. – Turėdami kontrolinį akcijų paketą seserinėje bendrovėje Latvijoje, galėsime pateikti finansų rinkos dalyviams dar tikslesnius ir greitesnius sprendimus, galimybę teikti visas tris Baltijos šalis aprėpiančias paslaugas.“

A.Kačinskas taip pat pažymi, kad aktyvesnis dalinimasis patirtimi tarp kaimyninių šalių prisidės prie skaidresnės teisinės aplinkos kūrimo ir Lietuvoje. Anot A.Kačinsko, viena iš gerųjų praktikų, kurią būtų galima pritaikyti ir Lietuvoje, yra Latvijoje veikiantis kredito biurų įstatymas, kuris reglamentuoja tokių įmonių veiklą ir aiškiai aprašo veiklos principus bei atsakomybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius