-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Kreivys teigia neketinantis deklaruoti ryšių su „Ignitis grupe“

Energetikos ministras Dainius Kreivys teigia neketinantis viešai deklaruoti savo netiesioginių ryšių su valstybės kontroliuojama energetikos grupe „Ignitis grupė“. Pasak jo, Energetikos ministerija nepriima jokių sprendimų dėl šios grupės veiklos ir nedaro jai jokios įtakos.
Dainius Kreivys
Dainius Kreivys / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Pirmiausia, kad deklaruotum, tai reikia turėti kažkokią įtaką. Energetikos ministerija neturi ir nepriima jokių sprendimų dėl „Igničio“, todėl ministerijos specialistų sprendimu, kurie dirba su viešaisiais interesais, jų manymu, tokio ryšio nereikia deklaruoti“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė D.Kreivys, paklaustas, ar ketina savo viešųjų ir privačių interesų deklaracijoje nurodyti, kad jo iš dalies valdoma įmonė turi „Ignitis grupės“ akcijų.

LRT antradienį paskelbė, jog „Ignitis grupės“ akcijų turi įmonė „Norteo“, kurią kontroliuojančios bendrovės „Catus“ 40 proc. akcijų turi ministras. Jis LRT sakė nežinantis apie „Norteo“ įsigytas akcijas, nėra šio ryšio deklaravęs ir žadėjo pasidomėti, ar reikia šią sąsają deklaruoti.

Premjerė Ingrida Šimonytė trečiadienį sakė nematanti dėl to problemų. Konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis taip pat mano, kad akcijos D.Kreiviui neturėtų kelti interesų konflikto, tačiau paragino palaukti Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) išvadų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius