Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

D.Trumpas nusprendė uždrausti „WeChat Pay“ ir kitas „kiniškas“ programėles JAV

JAV prezidentas Donaldas Trumpas antradienį uždraudė „Alipay“, „WeChat Pay“ ir kitas su Kinijos įmonėmis siejamas programėles Jungtinėse Valstijose sakydamas, kad minėtos programos surinktus duomenis gali perduoti Kinijos vyriausybei.
„WeChat“
„WeChat“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vykdomasis įsakymas įsigalios po 45 dienų – praėjus vos kelioms savaitėms po to, kai D.Trumpą Baltuosiuose rūmuose pakeis išrinktasis prezidentas Joe Bidenas.

Vienas vyresnysis prezidento administracijos pareigūnas teigė, kad įsakymas ir jo įgyvendinimas nebuvo aptartas su „potencialia J. Bideno administracija“.

Kiek anksčiau D.Trumpas ėmėsi veiksmų uždrausti šalyje naudoti „TikTok“, priklausančiai Kinijoje įsikūrusiai „ByteDance“, tačiau teismas pripažino, kad D.Trumpas peržengė savo teisines galias.

Programos, kurioms taikomas naujas draudimas, buvo pasirinktos dėl itin didelio jų atsisiuntimų skaičiaus, o tai reiškia, kad dešimtys milijonų vartotojų rizikuoja, jog jų duomenys gali būti netinkamai panaudoti, teigė administracijos pareigūnas.

„Siekiame suformuoti pasaulį ir imtis priemonių, kad neleistume įgyvendinti Kinijos didžiosios duomenų strategijos – kad nuotraukos, tekstiniai pranešimai, skambučiai tėvams nebūtų naudojame šiame masiniame visuotinės priespaudos įrankyje“, – kalbėjo pareigūnas.

D.Trumpo įsakyme reikalaujama, kad prekybos sekretorius peržiūrėtų ir įvertintų, kokias programas dar reikėtų įtraukti į draudimą.

Įsakyme konkrečiai įvardytos programėlės „Alipay“, „CamScanner“, „Tencet QQ“, „SHAREit“, „Tencent QQ“, „VMate“, „WeChat Pay“ ir „WPS Office“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje