-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpas vėl užsipuolė „Amazon“ ir JAV pašto tarnybą

JAV prezidentas Donaldas Trumpas socialiniame tinkle „Twitter“ vėl užsipuolė interneto mažmenininkę „Amazon.com“ ir JAV pašto tarnybą, rašo agentūra „Bloomberg“.
amazon.com
amazon.com / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

JAV lyderis ir vėl pareiškė, kad „Amazon“ piktnaudžiauja pašto paslaugomis.

„Esu teisus, sakydamas, kad „Amazon“ Jungtinių Valstijų pašto tarnybai, kuri yra tapusi įmonės pasiuntinuku, kainuoja milžiniškus pinigus. „Amazon“ turi apmokėti šias išlaidas (papildomai), o ne užkrauti jų JAV mokesčių mokėtojui, – parašė D. Trumpas savo „Twitter“ paskyroje. – Daug milijardų JAV dolerių. Pašto vadovai net ir neįtaria (o gal visgi įtaria?)!“

JAV pašto tarnyba daug metų veikia nuostolingai. Pagal JAV teisės aktus kiekvienam piliečiui šešias dienas per savaitę turi būti užtikrinama prieiga prie pašto paslaugų. 2013 metais „Amazon“ su pašto tarnyba pasirašė susitarimą dėl galimybės siuntinius pristatyti ir sekmadieniais. Ir pašto tarnybos įplaukos šiame segmente tučtuojau ėmė didėti, o nuostoliai sumažėjo.

Ekspertai pažymi, kad rimtos JAV pašto tarnybos finansinės problemos didele dalimi yra susijusios su milijardiniais pensijų įsipareigojimais, kuriems „Amazon“ nedaro jokio poveikio.

Nuo XX-ojo amžiaus pradžios nebuvo nė vienos įmonės ir nė vieno įmonės vadovo, kurį JAV prezidentai būtų kritikavę taip įnirtingai, kaip D. Trumpas smerkia „Amazon“ ir jos įkūrėją Jeffą Bezosą (Džefą Bezosą), rašo agentūra „MarketWatch“.

D. Trumpas prieš „Amazon“ nusistatė 2015 metų gruodį, kai įmonės savininkas J. Bezosas pažėrė kritinių pastabų apie būsimą JAV prezidentą.

Nuo 2017 metų vidurio JAV lyderis „Twitter“ tinkle parašė 13 įrašų apie „Amazon“ ir nuo praėjusios savaitės puolimų padažnėjo. Pirmadienį „Dow Jones Industrial Average“ dėl eilinių kandžių D. Trumpo pareiškimų krito beveik 460 punktų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius