Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpo grasinimai dėl gamyklos Meksikoje nusmukdė „Toyota“ akcijų kursą

Išrinktajam JAV prezidentui Donaldui Trumpui pagrasinus dėl naujos automobilių gamyklos Meksikoje nustatyti „Toyota“ importo muitus, Japonijos automobilių gamintojos akcijų kursas penktadienį smuko daugiau kaip 3 procentais.
Donaldo Trumpo agitacinis renginys Niujorke
Donaldas Trumpas / „Scanpix“/AP nuotr.

Atpigo ir kitų automobilių gamintojų akcijos. Pavyzdžiui, „Nissan“ akcijų kursas smuko 1,79 proc., o „Honda“ – 1,54 procento.

D. Trumpo pasipiktinimą sukėlė „Toyota“ planai statyti naują gamyklą Meksikoje. Savo „Twitter“ paskyroje apie šiuos planus jis parašė: „JOKIU BŪDU“.

Kalbėdamas apie šį pareiškimą, Japonijos prekybos ministras Hiroshige Seko priminė, kad Japonijos automobilių pramonė „Jungtinėse Valstijose prisidėjo prie 1,5 mln. darbo vietų (sukūrimo)“.

Jis pabrėžė, kad naujoji JAV administracija turi suvokti, kad Japonijos automobilių pramonė „gerokai prisidėjo prie JAV ekonomikos“ augimo.

D. Trumpas, kurio inauguracija įvyks sausio 20 dieną, siekia grąžinti darbo vietas į Ameriką ir žada kovoti su tariamai nesąžininga prekybos praktika, kuri, anot jo, kenkia Jungtinėms Valstijoms.

„Toyota Motor“ pasakė, jog statys naują gamyklą Meksikos Žemutinėje Kalifornijoje, kurioje gamins JAV skirtus „Corolla“ automobilius. JOKIU BŪDU! Statykite gamyklą JAV arba mokėkite didelį muitą“, – parašė D. Trumpas.

„Toyota“ nuotr./Aštuntos kartos „Toyota Hilux“
„Toyota“ nuotr./„Toyota“

„Toyota“ jau turi gamyklą su JAV besiribojančioje Žemutinės Kalifornijos valstijoje.

Tačiau D. Trumpas savo „Twitter“ pranešime suklydo, nes naująją gamyklą „Toyota“ ketina statyti kitame Meksikos regione. Pagal Japonijos įmonės planus, gamyba naujojoje gamykloje turėtų būti pradėta 2019 metais.

Tuo tarpu „Toyota“ išplatino pareiškimą, kuriame pareiškė sieksianti „bendradarbiauti su D. Trumpo administracija“.

Įmonė patikino, kad dėl naujos gamyklos Meksikoje, apie kurios statybą buvo paskelbta 2015 metų balandį, „gamybos apimtys ar darbo vietų skaičius JAV nesumažės“.

„Toyota“ Jungtinėse Valstijose turi 10 gamyklų ir yra įdarbinusi 136 tūkst. amerikiečių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius