-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Vaškelis: Lietuvos bendrovėms JAV reikia išmokti konkuruoti

Dauguma klausimų ir problemų, kurios kyla į JAV rinką norinčioms ateiti Lietuvos įmonėms, yra tos pačios kaip visiems. Tačiau Lietuvos bendrovės neįpratusios taip aršiai konkuruoti kaip britiškos ar amerikietiškos kompanijos, sako konsultacijų bendrovę „One Window Partners“ turintis, JAV gimęs ir gyvenantis lietuvis Darius Vaškelis, rašo „Verslo žinios“.
Baltieji rūmai
JAV / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Vienas aspektas, kuriuo lietuviškos bendrovės skiriasi nuo britiškų ar amerikietiškų, yra konkurencija. JAV kompanijos gerai žino, kaip pakenkti konkurentams ir juos išnaikinti, apie tai galvoja kiekvieną dieną. Lietuvoje tokio lygio konkurencijos nėra ir dėl to vietos bendrovėms sudėtingiau plėstis pasaulyje, jos neturi tiek konkuravimo patirties“, – interviu „Verslo žinioms“ teigė D.Vaškelis.

Anot jo, konsultuodamas įmones jis bando numatyti, ką darytų konkurentai, kad Lietuvos įmonės kuo greičiau pasitrauktų iš JAV rinkos: „Įmonėms tai padeda išbandyti keletą teorijų su mano praktinėmis žiniomis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius