Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 05

Dalis įmonių grįžtantiems darbuotojams siūlo didesnę algą: kodėl taip daro?

Dalis lietuvių, supratę, kad kitur žolė jiems nėra žalesnė, į buvusias darbovietes sugrįžta. Dėl to, pasirodo, dažnai net laimi. Kai kurie darbdaviai grįžtančius pasitinka išskėstomis rankomis ir net su pasiūlymais mokėti didesnę algą. Kuo tokie darbuotojai įmonėms naudingi?
Biuras
Biuras / Shutterstock nuotr.

Įmonės turi darbuotojų „bumerangų“

Personalo paieškos ir atrankos įmonės „Emplonet“ vykdyta daugiau nei 700 respondentų apklausa parodė, kad pas buvusius darbdavius grįžta kas ketvirtas, arba 25 proc., buvusių darbuotojų. Jie dėl grįžimo dar vadinami „bumerangais“.

Tarp įmonių, turinčių nemažai sugrįžtančių darbuotojų, atsiduria „Danske Bank“ Lietuvoje – 2022 m. į paslaugų technologijų centrą grįžo 128, o 2023 m. – 153 buvę darbuotojai.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Danske Bank“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Danske Bank“

Pasak Rūtos Maleckienės, l.p.e. „Danske Bank“ Lietuvoje personalo vadovės, didžioji dalis žmonių, pasisėmę naujos patirties ir žinių, grįžta dirbti į tas pačias arba aukštesnes pareigas.

„Ryškiausias pokytis matomas tarp išėjusių jaunesnių specialistų. Net 80 proc. jų, patyrinėję rinką ir ūgtelėję, grįžta į aukštesnes pozicijas ir imasi naujų atsakomybių.

Kiek mažesnius, bet taip pat teigiamus pokyčius stebime tarp specialistų pareigas užimančių kolegų – jie grįžta į tas pačias arba aukštesnes pozicijas. Jei pareigos išlieka tos pačios, keičiama komanda – grįžusieji atranda galimybių tobulėti organizacijoje“, – pasakojo ji.

R.Maleckienė paminėjo, kad yra ir grįžtančių vadovų, kurie organizacijoje toliau tęsia vadovo karjerą.

Darbuotojų „bumerangų“ turi ir „Nord Security“. Įmonės talentų pritraukimo komandos vadovė Lauryna Girėnienė skaičiuoja, kad tokių kasmet – apie 5 proc. nuo visų priimamų specialistų skaičiaus. Tarp jų – įvairių profesijų ir lygių grįžtantys specialistai.

Lukas Balandis / BNS nuotr./„Nord Security“
Lukas Balandis / BNS nuotr./„Nord Security“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius