Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Dalis kreditorių siekia pertvarkyti bankrutuojančią „Rietavo veterinarinę sanitariją“

Dalis kreditorių bando nutraukti „Arvi“ grupei priklausančios gyvūnų gaišenų utilizavimo įmonės „Rietavo veterinarinė sanitarija“ bankroto procesą ir ją restruktūrizuoti.
Vidmantas Kučinskas, „Arvi“ grupės įkūrėjas
Vidmantas Kučinskas, „Arvi“ grupės įkūrėjas / 15min iliustracija

Anot bendrovės bankroto administratorės Dianos Rumbutienės, teisės aktai neužkerta kelio kelti įmonei restruktūrizavimo bylą.

„Anksčiau kreditorių susirinkime restruktūrizavimo plano projektui pritarė 83 proc. visų kreditorių, Klaipėdos apygardos teismui buvo pateiktas prašymas iškelti restruktūrizavimo bylą ir nutraukti bankrotą, tačiau jo teismas netenkino. Ši nutartis apskųsta, skundai dar neišnagrinėti“, – BNS teigė D.Rumbutienė.

Įmonės bankroto byla Klaipėdos apygardos teisme iškelta 2020-ųjų gruodį, nes jos įsiskolinimai viršijo ilgalaikį turtą ir dėl to ji tapo nemoki.

Anksčiau iš kreditorių balsavimo dėl restruktūrizavimo buvo pašalinta „EDS Invest 4“, įtarta galimai nesąžiningu sandoriu, – jos finansinis reikalavimas siekia 5,594 mln. eurų – beveik trečdalį visų kreditorių reikalavimų, tačiau gruodžio pabaigoje Apeliacinis teismas šį apribojimą panaikino.

„Tokia laikinoji apsaugos priemonė laikytina neproporcinga, neracionalia priemone, todėl šiuo konkrečiu atveju ji negali būti taikoma“, – rašoma teismo nutartyje.

Šiuo metu bankroto bylos taip pat iškeltos ir „Arvi ir Ko“ ir grupės įmonėms „Arvi kalakutai“, „Arvi fertis“ bei „Marijampolės pašarai“.

Buvęs koncerno vadovas ir pagrindinis akcininkas Vidmantas Kučinskas teisme siekė asmens bankroto, tačiau šis jo prašymas atmestas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje