Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dalius Trumpa apie švedų pretenzijas „Rokiškio sūriui“: tai šantažas

Panevėžio apygardos teismui patenkinus Švedijos investicijų bendrovės „East Capital“ prašymą įvesti laikinąsias apsaugos priemones ginče su pieno perdirbimo įmonės „Rokiškio sūris“ vadovu ir pagrindiniu akcininku Antanu Trumpa, ir areštavus jo turimą įmonės turtą, Lietuvos verslininkas pasiduoti nežada. „Rokiškio sūrio“ atstovai pirmadienį pateikė teismo nutarties apeliaciją ir teigia, kad bylą tikrai laimės, o švedų veiksmus vadina šantažu.
Dalius Trumpa
Dalius Trumpa / Stop kadras

„Mūsų supratimu, ieškinys yra šantažo forma, kuria siekiama A.Trumpą ir jo vadovaujamą bendrovę „Rokiškio sūris“ priversti nupirkti iš mažumos akcininkų akcijas brangiau, negu yra jų rinkos kaina, negu tos akcijos vertos“, – 15min pasakojo „Rokiškio sūrio“ valdybos pirmininkas Dalius Trumpa.

„Rokiškio sūrio“ atstovas pridūrė, kad teismo nutartis bendrovei nebuvo netikėta

Jo teigimu, prieš 2015 m. balandį vykusį akcininkų susirinkimą, bendrovė gavo „East Capital“ pasiūlymą akcijas supirkti po 3,475 Eur už akciją, nors vienos akcijos vertė rinkoje nesiekė ir 1,5 Eur.

„Buvo užsiminta, kad jeigu bus susitarta dėl akcijų nupirkimo už tokią kainą, jie nekels jokių klausimų dėl paskolų, investavimo politikos. Birželį mes susitikome su „East Capital“ vadovais ir jų galutinė kaina, už kurią jie sutiktų parduoti akcijas, buvo 2,5 Eur. Kadangi tai irgi viršijo rinkas kainą, o A.Trumpa neturi tikslo supirkti daugiau akcijų, negu turi dabar, tai tas pasiūlymas mūsų nedomino ir kaip kompromisą pasiūlėme 10 proc. nuo rinkos vertės. Sandoris neįvyko“, – istoriją su Švedijos investuotojais priminė D.Trumpa.

„Rokiškio sūrio“ atstovas pridūrė, kad teismo nutartis bendrovei nebuvo netikėta, nes, anot jo, „East Capital“ per vasarą vykusias derybas dažnai kalbėjo, kaip jie į teismą paduodavo bendroves, kurios netenkindavo jų reikalavimų dėl akcijų supirkimo kainos.

„East Capital“ anksčiau turėjo akcijų ir kitoje didelėje Lietuvos pieno perdirbimo įmonėje „Pieno žvaigždės“. Anot „Rokiškio sūrio“ valdybos pirmininko, iš šios bendrovės švedai išėjo „su 10 proc. premija nuo rinkos kainos“.

Paklaustas, ar optimistiškai vertina teisminę kovą su švedais, D.Trumpa sakė, kad neturi abejonių, kad bylą laimės.

„Nei A.Trumpa, nei „Rokiškio sūris“ nenusižengė įstatymams“, – tikino pašnekovas.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius