Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Danijos „Cloudeon“ Lietuvoje steigia mokslinių tyrimų ir technologijų centrą

Danijos debesijos kompiuterijos sprendimų bendrovė „Cloudeon“ Lietuvoje steigia mokslinių tyrimų ir technologijų centrą. Bendrovė šiais metais planuoja įdarbinti 20 darbuotojų, o kitais metais šį skaičių padvigubinti, pranešė užsienio investicijų plėtros agentūra „Investuok Lietuvoje“. 
Kompiuteris
Kompiuteris / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Pasak „Cloudeon“ specializuotų paslaugų viceprezidento Johno Vindahlo Fabienke's, sprendimą centrą steigti Vilniuje lėmė ir jo ankstesnė patirtis dirbant Lietuvoje.

„Man anksčiau jau yra tekę dirbti Lietuvos IT sektoriuje ir mane maloniai nustebino čia dirbančių žmonių profesionalumas bei aukšta darbo kokybė. „Cloudeon” tikslas – pritraukti darbščius ir atsidavusius žmones, kurių tikimės rasti Vilniuje”, – pranešime sakė J.V.Fabienke.

Lietuvoje įkurtas „Cloudeon“ mokslinių tyrimų ir technologijų centras tikisi būti inovacijų bangos priešakyje, siūlydamas rinkai naujausius IT sprendimus. Įmonė pabrėžia, kad jos sėkmės garantas – aukštos kvalifkacijos specialistai, kurių profesionalumas ir nuolatinis tobulėjimas užtikrina teikiamų paslaugų kokybę.

„Debesijos technologija vykstant pramonės skaitmenizavimui, augant išmaniųjų būstų skaičiui ir populiarėjant išmaniajai miestų infrastruktūrai ateityje neabejotinai turės didelę reikšmę skaitmeninei ekonomikai. Tos nišinės žinios ir patirtis, kurią „Cloudeon“ perteiks Lietuvoje dirbsiantiems specialistams, nemažiau svarbios nei naujos darbo vietos augančiame šalies IT sektoriuje“, – pranešime teigė ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius.

Pasak „Investuok Lietuvoje“ generalinio direktoriaus Manto Katino, „Cloudeon“ atėjimas yra dar vienas įrodymas, kad Lietuva turi gabių IT specialistų, o Danijos bendrovė padės šiam sektoriui pasistūmėti į priekį.

„Lietuva visada investavo į pasaulinio lygio specialistų ugdymą ir daugybė bendrovių pasirinko Lietuvą pirmiausia dėl talentingų specialistų pasiūlos. „Cloudeon“ prisidės prie debesijos kompiuterijos platformų kūrimo šalyje, o tai savo ruožtu padidins šalies potencialą debesijos kompiuterijos, dirbtinio intelekto ir didžiųjų duomenų srityse“, – tvirtino M. Katinas.

2016 metais įsteigta „Cloudeon“ per 3,5 metų 6 žmonių komandą išaugino iki daugiau nei 100, bendrovė siūlo debesijos sprendimus ir paslaugas įmonėms, siekiančioms paspartinti ir visiškai skaitmenizuoti savo darbą. „Cloudeon“ klientai yra tarptautinės įmonės, tiek iš privataus, tiek iš valstybinio sektoriaus, tarp kurių – Danijos valstybiniai geležinkeliai, Danijos telekomunikacijų bendrovė „TDC Group“, programinės įrangos milžinė „Microsoft“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius