Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Danijos verslo konglomeratas „A.P.Moller-Maersk“ prognozuoja silpnesnius veiklos rezultatus

Didžiausia pasaulyje laivybos bendrovė, Danijos verslo konglomeratas „A.P.Moller-Maersk“ ketvirtadienį pareiškė manantis, kad koronaviruso protrūkis Kinijoje turės neigiamos įtakos jo pajamoms 2020 metais.
„A.P.Moller-Maersk“ laivas
„A.P.Moller-Maersk“ laivas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Bendrovė savo metiniame pranešime teigė, kad 2020 metų perspektyvas „temdo didelis neapibrėžtumas“ ir koronaviruso protrūkis, „kuris smarkiai apsunkina galimybes prognozuoti, ko galima tikėtis 2020 metais.“

„Kadangi gamyklos Kinijoje neveikia ilgiau, nei įprastai per Naujųjų metų pagal Mėnulio kalendorių šventes, taip pat dėl koronaviruso, laukiame silpnos metų pradžios“, – pareiškė bendrovė.

Pagrindinė vežėjos rinka yra Kinija.

„A.P.Moller-Maersk“ taip pat pristatė 2019 metų veiklos rezultatus.

Bendrovės pajamos pernai šiek tiek sumažėjo ir siekė 38,9 mlrd. JAV dolerių, palyginti su 39,3 mlrd. JAV dolerių metais anksčiau.

Ketvirtąjį ketvirtį pajamos nuo 10,2 mlrd. JAV dolerių tuo pačiu laikotarpiu metais anksčiau sumenko iki 9,7 mlrd. JAV dolerių.

„A.P.Moller-Maersk“ vadovas Soerenas Skou pažymėjo, kad nepaisant silpnesnių rinkos sąlygų ir pasaulinių konteinerių srautų augimo vos 1,4 proc., Kopenhagoje įsikūrusi grupė „sugebėjo pagerinti pelningumą ir grynųjų pinigų srautus“.

Tuo tarpu oro linijų bendrovė „Air France“ ketvirtadienį apskaičiavo, kad skrydžių į Kiniją sustabdymas ir platesnis viruso protrūkio poveikis bendrovei atsieis 150–200 mln. eurų netektų veiklos pajamų vasario–balandžio mėnesiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius