Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Danske Bank“ ir „Luminor“ Estijoje ieško būsto paskolų pirkėjų

Pinigų plovimo skandalo krečiama antra pagal turtą Šiaurės Europoje finansų grupė „Danske Bank“ ieško, kam Estijoje parduoti savo būsto paskolų portfelį. Bent dalinai susimažinti turimą būsto paskolų portfelį Estijoje nori ir „Luminor“, rašo portalas vz.lt, remdamasis Estijos verslo naujienų portalu „Aripaev“.
„Luminor“
„Luminor“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Estiją šiemet vasarį dėl pinigų plovimo skandalo liepė „Danske Bank“ per 8 mėnesius nutraukti veiklą šalyje. 2018-ųjų pabaigoje „Danske Bank“ Estijos filialas turėjo beveik 14,7 tūkst. indėlininkų ir 12,3 tūkst. paskolų klientų bei užėmė apie 7 proc. Estijos būsto paskolų rinkos. Visas jo paskolų portfelis kiek viršija 1 mlrd. eurų.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Danske Bank“
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Danske Bank“

Tuo metu „Luminor“ bankas, į kurį Baltijos šalyse susijungė „Nordea“ ir DNB bankų padaliniai, nori parduoti dalį paskolų, nes kadaise „Nordea“ ir DNB bankų klientams buvo išdalintos būsto paskolos su itin žemomis maržomis, kurios, atsižvelgiant į dabartinę situaciją rinkoje, yra nebepelningos, nurodo vz.lt

Skaičiuojama, kad Estijoje „Luminor“ turi apie 15 proc. būsto paskolų rinkos – pernai birželį bankas buvo išdalijęs 7,3 mlrd. eurų būsto paskolų.

BNS primena, kad pernai rugsėjį pasirašyta 60 proc. „Luminor“ banko akcijų pardavimo sutartis su JAV investicijų bendrove „Blackstone“. Europos Komisija šiemet sausį suteikė leidimą „Blackstone Group“ įsigyti „Luminor“ banką, tačiau sandoriui dar būtinas Europos Centrinio Banko leidimas. Tikimasi, kad tai įvyks 2019 metų pirmojoje pusėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius