-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Danske“ bankas uždirbo 103 mln. litų pelno prieš pelno mokestį

„Danske“ banko pirmų devynių šių metų mėnesių bankinės veiklos, apimančios ir banko dukterinės bendrovės UAB „Danske lizingas“ teikiamas lizingo paslaugas, pelnas prieš pelno mokestį yra 103 mln. litų. Praėjusių metų trijų ketvirčių pelnas prieš pelno mokestį buvo 50 mln. litų.
„Danske“ bankas
„Danske“ bankas / „Danske“ banko nuotr.

„Danske Bank A/S“ Lietuvos filialo šių metų trijų ketvirčių veiklos pelnas prieš pelno mokestį yra 96 mln. litų. Praėjusiais metais tuo pačiu laikotarpiu jis buvo 50 mln. litų.

„Pirmųjų trijų šių metų ketvirčių rezultatai atitinka mūsų lūkesčius ir rodo, kad mums pavyko išlaikyti efektyvumą. Geri veiklos rezultatai – tai nuoseklaus darbo su klientais rezultatas ir orientacija į geriausių finansinių sprendimų teikimą“, – sako „Danske“ banko generalinis direktorius Gintautas Galvanauskas.

Pasak G. Galvanausko, nors Lietuvos ekonomikai šie metai pateikė kur kas daugiau iššūkių, „Danske“ banko analitikai prognozuoja, kad šalies ekonomika šiais metais augs 2,7 proc., o gerai diversifikuota eksporto struktūra leis išvengti ryškaus augimo sulėtėjimo. „Atsižvelgiant į šias makroekonomines prognozes, numatome paskutinį metų ketvirtį išlaikyti panašius banko efektyvumo rodiklius“, – teigia „Danske“ banko generalinis direktorius.

Bankinės veiklos trijų ketvirčių pajamos iš viso sudaro 79 mln. litų ir yra 3 mln. litų didesnės nei praėjusiais metais tuo pačiu laikotarpiu. Veiklos išlaidos išliko tokios pačios kaip per praėjusių metų tris ketvirčius ir siekė 45 mln. litų. 2012 m. trijų ketvirčių veiklos išlaidų/pajamų santykis yra 57,0 proc.

„Danske“ banko indėlių portfelis, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, sumažėjo 12 proc., o paskolų portfelis – 6 proc. Indėlių/paskolų santykis 2012 m. rugsėjo 30 d. buvo 69 proc. 2012 m. rugpjūčio 31 d. „Danske“ banko dalis paskolų rinkoje sudarė 6,9 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius