-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Darbą pradėjo nauja Valstybinių miškų urėdijos valdyba, pirmininku tapo P.Martinkus

Darbą pradėjo nauja VĮ Valstybinių miškų urėdijos valdyba, susirinkusi į pirmąjį posėdį ir išsirinkusi valdybos pirmininką, kuriuo tapo Paulius Martinkus. Nauja įmonės valdyba išrinkta ankstesnei valdybai baigus 4 metų kadenciją, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Paulius Martinkus
Paulius Martinkus / Asmeninio archyvo nuotr.

„Per ketverių metų kadenciją su buvusia valdyba priėmėme daug svarbių mūsų įmonės veiklai sprendimų. Džiaugiuosi, kad naujoje valdyboje darbą tęs net du buvusios valdybos nariai ir taip išlaikysime patirčių bei sprendimų tęstinumą, o naujų narių įsiliejimas įneš naujų idėjų. Neabejoju, kad toks jau esamų patirčių ir naujų žinių bei kompetencijų subalansavimas užtikrins dar efektyvesnį įmonės valdymą ir pradės naują įmonės etapą. Bendrai sieksime, kad mūsų sprendimai prisidėtų prie dar spartesnio įmonės veiklos vystymo, kartu įgyvendinsime būtinus pokyčius ir kaip komanda įveiksime laukiančius iššūkius“, – sakė Valstybinių miškų urėdijos generalinis direktorius Valdas Kaubrė.

Į naujai suformuotą valdybą atrinktas ir pirmininku išrinktas Paulius Martinkus – nepriklausomas valdybos narys, turintis patirties dirbant valdybos nariu ir pirmininku 14-oje skirtingų įmonių, įgyvendinęs pokyčius strateginio valdymo, finansų ir valdysenos srityse, yra prisidėjęs prie valstybės ir savivaldybės įmonių valdysenos pertvarkų, dirbo energetikos, transporto, finansų ir nevyriausybiniuose sektoriuose, kur įgyvendino sisteminius pokyčius.

„Džiaugiuosi turėdamas galimybę dirbti su patyrusia komanda ir tikiu, jog sėkmingai tęsime pradėtus darbus kartu su atsinaujinusia valdyba. Glaudžiai bendradarbiaudami su profesionalia vadovų komanda sieksime veiklos efektyvumo, pasitelkiant skaitmenizaciją ir inovacijas. Taip pat peržiūrėsime strategiją ir kursime pridėtinę vertę akcininkui, darbuotojams, miškų sektoriui ir gamtai. Įmonėje diegsime gerosios valdysenos praktikas ir toliau būsime patikimas verslo partneris“, – sakė P.Martinkus.

Du valdybos nariai – Normantas Marius Dvareckas ir urėdijos atstovė valdyboje Ina Bikuvienė dirbo ir praėjusioje kadencijoje bei išlaikys savo veiklos bei darbo patirties įmonėje tęstinumą.

Nepriklausomas valdybos narys Normantas Marius Dvareckas yra UAB „Toksika“ ir UAB „Valstybės investicijų valdymo agentūra“ nepriklausomas valdybos narys, KŪB „Pagalbos verslui fondas“ investicinio komiteto narys, įmonių jungimosi ir įsigijimo konsultacijų UAB „Ad ventum“ steigėjas ir vadovas, Inovacijų fondo prie Europos klimato, infrastruktūros ir aplinkos vykdančiosios agentūros (CINEA) Briuselyje ekspertas.

Miškotyros mokslų daktarė Ina Bikuvienė yra VĮ VMU darbuotojų atstovė valdyboje, GIS ir geodezijos skyriaus, GIS ir kartografijos poskyrio specialistė, Miškotvarkos padalinio darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkė.

Naujas nepriklausomas valdybos narys Marius Aleinikovas yra Miškotyros mokslų daktaras, Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centro direktoriaus pavaduotojas Miškų instituto veiklai, IUFRO organizacijos Tarptautinės tarybos nacionalinis atstovas, LAMMC Mokslo tarybos narys, VDU ŽUA Miškų ir ekologijos fakulteto Mokslo tarybos narys, Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijos Akademinės tarybos narys.

Aplinkos ministerijos atstovo valdyboje atranka šiuo metu dar vyksta.

2021 m. gruodžio 31 d. patvirtinti nauji Įmonės įstatai, pagal kuriuos valdyba sudaroma 4 metams iš 5 asmenų: 1 valstybės tarnautojo, 1 darbuotojų atstovo ir 3 kitų fizinių asmenų, atrinktų Įstatymo ir Vyriausybės nustatyta tvarka.

Valstybinių miškų urėdija įkurta 2018 m., įgyvendinus valstybinių miškų ūkio pertvarką ir apjungus 42 urėdijas bei Valstybinį miškotvarkos institutą. Įmonė atsakinga už valstybinių miškų apsaugą, priežiūrą ir plėtrą užtikrinant efektyvų ir tvarų valstybės turto – miško – valdymą. Valstybinių miškų urėdija jungia 26 regioninius padalinius, kuriuose iš viso dirba apie 2800 darbuotojų ir yra viena didžiausių valstybės įmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius