Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Darbuotojai galės prašyti akcijų: gali tikėtis ir dalies pelno

Darbuotojai nuo šiol gali tapti įmonės, kurioje dirba, akcininkais. Jiems reikia darbdaviui įteikti prašymą gauti bendrovės akcijų ir prašymas privalės būti svarstomas, jei to reikalaus ne mažiau nei trečdalis darbuotojų.
Pinigai
Pinigai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Iki šiol tik pavienės, dažniau – užsienio kapitalo bendrovės, suteikdavo savo darbuotojams akcijų. Ši priemonė, pasak darbdavių, skatina darbuotojo lojalumą, dar stipriau įtraukia jį į įmonės gerovės kūrimą.

Žemės ūkio produkciją auginanti, gaminanti ir platinanti bendrovė „Auga“ taip sako atsidėkojusi darbuotojams, kurie prisidėjo prie įmonės augimo.

Darbuotojai, gavę akcijų, kartu įgytų teisę dalyvauti įmonės visuotiniame susirinkime priimant sprendimus, taip pat gali tikėtis dalies įmonės pelno.

„Akcijų dovanojimas nepririša žmogaus prie įmonės, tačiau žmogus labiau identifikuojasi su įmonės sėkme ir rezultatais – jam ne vis vien, koks bus rezultatas“, – mano įmonės valdybos pirmininkas Kęstutis Juščius.

Iki šiol darbdavys įmonės akcijų darbuotojui galėjo suteikti tik atlygintinai ir tik išleidus naują akcijų emisiją, tačiau nuo šių metų jų suteikti galima ir nemokamai. Norą būti akcininkais galės pareikšti ir patys darbuotojai, bet ne mažiau kaip trečdalis jų.

Darbuotojai, gavę akcijų, kartu įgytų teisę dalyvauti įmonės visuotiniame susirinkime priimant sprendimus, taip pat gali tikėtis dalies įmonės pelno. Tiesa, įstatymas iki trejų metų numato galimybę darbuotojams apriboti teisę parduoti akcijas, taip pat gali būti nuostata, kad darbuotojas išeidamas iš darbo akcijas galės perleisti tik įmonėje dirbantiems kolegoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius