-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Darius Šulnis: Rinkų nepastovumas neleido „Invaldai INVL“ uždirbti daugiau

Viena didžiausių turto valdymo grupių Baltijos šalyse „Invalda INVL“ pirmąjį šių metų pusmetį uždirbo 14 tūkst. eurų neaudituoto konsoliduoto grynojo pelno, kai pernai sausį–birželį jis buvo 7,74 mln. eurų.
Darius Šulnis
Darius Šulnis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Grupės nuosavas kapitalas kovo pabaigoje sudarė 65,45 mln. eurų ir buvo 8,4 proc. didesnis nei 2017 metų birželio pabaigoje, per „Nadsaq“ Vilniaus biržą pranešė „Invalda INVL“.

„Invaldos INVL“ rezultatą lemia turto valdymo ir investicinė veikla. Pagrindinėje turto valdymo srityje toliau vykdome plėtrą, dėl to šiemet iš šios veiklos pelno neplanuojame. Tuo tarpu investicinės veiklos rezultatus lemia mūsų investicijų vertės pokytis – šių metų pirmoje pusėje nebuvo reikšmingų įvykių, taip pat rinkos buvo permainingos, dėl to pelnas iš šios veiklos nebuvo didelis“, – bendrovės pranešime sakė „Invaldos INVL“ prezidentas Darius Šulnis.

Birželio pabaigoje bendras grupės klientų valdomas turtas sudarė 659,6 mln. eurų ir buvo 7,9 proc. didesnis nei šių metų pradžioje.

„Nepaisant to, kad dalis mūsų valdomų produktų buvo geriausi arba vieni geriausių rinkoje, dalis investuotojų patyrė nuostolių, o bendras klientams uždirbtas rezultatas buvo neženklus. Pagrindinė to priežastis – pirmasis pusmetis buvo nepastovus daugelyje ir negatyvus dalyje rinkų“, – sako D. Šulnis.

„Invaldos INVL“ grupei priklausančios įmonės Lietuvoje ir Latvijoje valdo daugiau kaip 20 investicinių ir pensijų fondų.

„Invaldos INVL“ akcijos kotiruojamos biržos Papildomajame prekybos sąraše.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius