Daugiau nei pusė siuntų – iš Kinijos

Trečiąjį šių metų ketvirtį daugiau nei pusė visų tarptautinių siuntų – 51 proc. – atkeliavo iš Kinijos. Iš viso per šį laikotarpį Lietuvos paštas gavo ir išsiuntė beveik 12 mln. siuntų.
Siunta
Siunta / LP nuotr.

„Siuntų skaičius iš Kinijos sparčiai auga: jei praėjusiais metais iš šios šalies atkeliavo 27 proc. tarptautinių siuntų, tai šių metų trečiąjį ketvirtį – jau 51 proc. Tokiems rezultatams daugiausia įtakos turi elektroninė prekyba – Kinijos elektroninės komercijos rinka yra viena iš didžiausių ir sparčiausiai augančių pasaulyje“, – teigė Lietuvos pašto Pašto operacijų tarnybos direktorė Rasa Radzevičienė.

Tarp populiariausių šalių, iš kurių atkeliauja daugiausia tarptautinių siuntų, yra Lenkija, Vokietija, Jungtinės Amerikos Valstijos, Latvija.

Trečiąjį šių metų ketvirtį daugiausia siuntų iš Lietuvos keliavo į Rusiją – 19 proc.

Pasak R. Radzevičienės, sparčiai augantį siuntų skaičių į Rusiją daugiausia lėmė Lietuvos pašto bendradarbiavimas su partneriais Kinijoje. Lietuva – tranzitinė šalis, tad Lietuvos paštas užtikrina iš Kinijos atkeliaujančių siuntų pristatymą tiek į ES nares, tiek į Rusiją, Baltarusiją ir kitas valstybes.

Tarp populiariausių šalių, į kurias siunčiama daugiausia siuntų, po Rusijos toliau rikiuojasi Didžioji Britanija, Vokietija, JAV, Latvija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius