Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Daugumą darbuotojų atleidžianti kelių tiesimo įmonė „Hidrosta“: nėra darbų

Kelių tiesimo bendrovė „Hidrosta“ Užimtumo tarnybai pranešė, kad atleis daugumą savo darbuotojų – 24. Vienas iš įmonės akcininkų ir buvęs ilgametis vadovas Valdas Paulauskas, 15min teigė, kad tokio sprendimo priežastys – įmonei paskelbta restruktūrizacija ir užsakymų trūkumas.
Kelių remontas
Kelių remontas. Asociatyvi nuotr. / Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Didžiausia hidrostatybos įmonė Prienų rajone „Hidrosta“, kurioje kovą dirbo 37 darbuotojai, Užimtumo tarnybai gegužės 11 dieną pranešė, kad apie atleidimą įspėti 24 darbuotojai.

„Hidrosta“ atlieka melioracijos, vandens ir nuotekų sistemų įrengimo, viadukų ir tunelių statybos, pastatų nugriovimo, kelių ir gatvių statybos, specialiosios paskirties pastatų statybos, pamatų hidroizoliacija ir kitus žemės darbus. Bendrovė taip pat turi nuosavą smėlio ir žvyro karjerą.

Smulkusis „Hidrosta“ akcininkas ir buvęs ilgametis vadovas Valdas Paulauskas 15min teigė, kad įmonė pastaraisiais metais dirbo į nuostolį.

„Priežastys – nėra darbų visiškai, mums paskelbta reorganizacija, todėl ryšium su tuo atleidžiame beveik visus darbuotojus. Darbų turi stambios įmonės – jei sutinki pusdykiai dirbti, tai taip, bet mes ir taip su dideliu nuostoliu pernai išėjome, kas iš to, kad imsime bet ką ir neturėsime nei iš ko žmonėms išmokėti, nei nieko. Tokių įmonių – masė“, – teigė V.Paulauskas.

Jis pridūrė, kad Prienuose darbo tokiai įmonei nėra, tad bendrovė imasi užsakymų Kaune, kituose miestuose – visgi pabaigusi tiesti vieną gatvę Kaune ir suvedusi galus pastebėjo, kad praktiškai dirbo „į minusą“.

„Negalime taip eiti į minusą ištisai“, – teigė buvęs ilgametis vadovas.

Registrų centro duomenimis, 2021 ir 2022 metais įmonės nuostoliai siekė po daugiau nei 200 tūkst. eurų, nors prieš tai ji dirbo pelningai. 2017 metais įmonėje dirbo apie 70 darbuotojų.

Pernai įmonei iškelta restruktūrizavimo byla dėl pradelstų įsipareigojimų kreditoriams.

V.Paulauskas kritikavo ir viešuosius konkursus, kur „sudalyvavus nusimušta kaina iš karto žinai, kad bus nuostolis“. Visgi jis tvirtino, kad reorganizuojama įmonė bandys išsilaikyti.

„Mes kol kas nieko konkrečiai negalime pasakyti – atleisti darbuotojus žadame, o kiek pasiliksime, žiūrėsime: matysime, kokių darbų gausime, kas čia dėsis. Gavome reorganizuojamos įmonės statusą dvejiems metams, bandysime atsistatyti, kad atsiskaitytume su žmonėmis, kad neliktų nuskriausti, o ateičiai matysime, nieko negalime pasakyti“, – kalbėjo verslą sūnums perleidęs buvęs pagrindinis įmonės akcininkas.

Kaip rašė 15min, per balandį apie grupinius atleidimus pranešė 6 įmonės, iš kurių didžiausia yra „Žemaitijos keliai“, planuojanti atleisti per šimtą darbuotojų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius