Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl draudimo parduotuvėms dirbti sekmadieniais jau kryžiuoja ietis

​​​​​​​Profsąjungos ir prekybininkų asociacija skirtingai sutiko Seimo sprendimą svarstyti įstatymo pataisą, kuri draustų prekybos tinklams dirbti paskutiniais mėnesio sekmadieniais ir švenčių dienomis.
Moteris renkasi produktus
Moteris renkasi produktus / 123RF.com nuotr.

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija (LPSK) teigia palaikanti po pateikimo Seime priimtą Darbo kodekso pataisą. „Sveikiname, kad nuo diskusijų pereinama prie realių veiksmų“, – sakė LPSK pirmininkė Inga Ruginienė.

Tačiau Lietuvos prekybos įmonių asociacija siūlo neskubėti ir sprendimą dar analizuoti. „Seimo svarstymai uždrausti prekiauti sekmadieniais ir švenčių dienomis kelia mums nerimą dėl to, kad nebuvo atlikta jokia galimo poveikio analizė“, – teigė asociacijos vykdantysis direktorius Laurynas Vilimas.

Ketvirtadienį Seimas po pateikimo pritarė Remigijaus Žemaitaičio siūlymui keisti Darbo kodeksą ir jame įrašyti nuostatą, kad prekybos tinklai negalėtų dirbti paskutiniais mėnesio sekmadieniais. Darbo kodekso pataisą dabar dar svarstys Seimo komitetai.

„Džiaugiamės, kad vakar Seime šiuo klausimu solidarizavosi daug frakcijų. Kartu norime atkreipti dėmesį, kad Europoje tai yra įprasta praktika“, – sako I.Ruginienė. Pasak jos, nors darbdaviai mėgsta kartoti, kad patys darbuotojai džiaugiasi galėdami užsidirbti daugiau, iš tiesų dažniausiai, pasak jos, dirbama pagal suminę laiko apskaitą ir dvigubo apmokėjimo darbuotojai negauna.

Kritiškai darbo laiko apribojimus vertinantis Lietuvos laisvosios rinkos institutas feisbuke išplatino ironišką neegzistuojančios Valstybinės įmonės „Lietparda“ darbo laiką, taip parodydamas, kad valdantieji eina verslo suvalstybinimo ir griežto reguliavimo keliu.

Lietparda
Lietparda

Priminsime, kad kai kurie prekybos tinklai savarankiškai ėmėsi iniciatyvos riboti darbo laiką sekmadieniais. Kai kurios „Norfos“ parduotuvės sekmadieniais veikia iki 16 val.

Apribojimai dirbti sekmadieniais galioja ir kaimyninėje Lenkijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius