Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl „dyzelgeito“ skandalo Vokietijoje sulaikytas vienas „Porsche“ vadovų

Vokietijoje tęsiantis tyrimui dėl manipuliavimo dyzelinių automobilių taršos duomenimis, policija sulaikė vieną iš vadovaujančias pareigas einančių „Porsche“ darbuotojų.
„Porsche“ logotipas
„Porsche“ logotipas / Gamintojo nuotr.
Temos: 2 Volkswagen Porche

Prabangių automobilių gamintojos vadovas Oliveris Blume darbuotojams pranešė, kad Štutgarto prokuroras sulaikė vieną vadovaujantį darbuotoją“, naujienų agentūrai AFP penktadienį patvirtino „Porsche“ atstovas spaudai.

Įtariamojo vardo „Porsche“ nenurodė, tačiau vokiečių dienraštis „Bild“ ir ekonominis savaitraštis „Wirtschaftswoche“ pranešė, kad buvo sulaikytas Joergas Kerneris (Jorgas Kerneris), „Porsche“ variklių padaliniui vadovaujantis inžinierius, kuris 2015 metais, kai kilo „dyzelgeitu“ pramintas skandalas, dirbo „Audi“.

Žinia apie sulaikymą pasirodė praėjus dviem dienoms po to, kai Vokietijos policija surengė kratas su dviem aukščiausio lygio „Porsche“ vadovais ir vienu buvusiu prabangių automobilių gamintojos darbuotoju susijusiuose biuruose ir kitose patalpose.

Dėl tų trijų asmenų, kurių vardai nebuvo nurodyti, atliekamas tyrimas dėl įtariamo sukčiavimo ir melagingos reklamos. Įtarimai susiję su galimu manipuliavimu „Porsche“ dyzelinių automobilių taršos duomenimis.

Ir „Porsche“, ir „Audi“ priklauso Vokietijos automobilių milžinei „Volkswagen“, kuri 2015 metais pripažino, jog 11 mln. visame pasaulyje parduotų dyzelinių automobilių – o tai daugiausia buvo „Volkswagen“ markės automobiliai, nors tarp jų buvo ir „Audi“, „Porsche“, „Škoda“ bei „Seat“ markių transporto priemonių, – buvo įdiegusi vadinamuosius išderinimo įtaisus, kad šios transporto priemonės atliekant jų taršos bandymus atrodytų ekologiškesni negu iš tikrųjų yra.

Ši krizė „Volkswagen“ jau atsiėjo daugiau kaip 25 mlrd. eurų, kuriuos teko skirti automobilių išpirkimui, baudoms ir kompensacijoms. Taip pat buvo suduotas didžiulis smūgis reputacijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius